torsdag 20 november 2014

Valencia- en förtjusande liten storstad i Spanien

Valencia blev en trevlig överraskning när jag i slutet av oktober besökte staden på en höstlovsresa med min tonåring . Trevliga människor, fantastiska byggnader, sol och värme. Dessutom en hel del upplevelser för barn i olika åldrar, och inte minst låga resekostnader.Valencia är en strandnära stad som ligger vid Medelhavskusten mellan Barcelona och Alicante. Till Valencia går inga direktflyg från Kastrup. Den närmaste flygplatsen är Alicante och därifrån tar man tåg. Eller köper en billig flygbiljett till Madrid och tar snabbtåget AVE som tar 1 timme och 45 minuter till Valencia. 
Spanska tåg håller en hög klass. Biljetten kan man köpa i förväg via nätet och är man ute i god tid, kan man hitta billiga erbjudande. Och tågen avgår i tid!  Från Madrids flygplats tar man antingen tunnelbana eller som vi den gula flygbussen som tog oss direkt till tågstationen. Att hitta boende med låga priser var inte alls svårt i Valencia. Vi bodde på Hotel Venecia (byggnaden i mitten) där vi fick både frukost och balkong med utsikt.
För att uppleva staden går det utmärkt att promenera. Avstånden är inte stora. Överallt möts man av vackra byggnader. En promenad både dag och kvällstid rekommenderas.

Här är den vackra Postbyggnaden nattetid och dagtidÖverallt syntes det små fladdermöss som är Valencias symbol. Även här högt uppe i Stadshuset.Valencia påminner lite om Barcelona fast lite mindre och utan turistmassor.   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar