söndag 23 november 2014

Valencia upplevelser för stora och små barn

Vetenskapsstaden för vetgiriga barn och vuxna


Vi köper en bonobus (busskort för 10 resor) och beger oss till Vetenskapsstaden Ciutat de les Arts i les Ciències. Det är ett stort område med flera moderna byggnader ritade av den spanska arkitekten Santiago Calatravas som även har ritat Turning Torso i Malmö.


Här finns flera museer som är intressanta för både barn och vuxna, Vetenskapsmuseet, IMAX-biografen Hemisfèric och akvariet Oceanogràfic .
Vi hann besöka Vetenskapsmuseet och se två filmer på Hemisferic. Den sistnämnda passar bäst för äldre barn då det krävs att man förstår engelska i hörlurar vid filmvisning.Även om man inte har tänkt besöka museer så är en promenad runt området en upplevelse för ögat. Se alla moderna byggnaden i solnedgången och kvällsbelysningen. Hemisferic, Vetenskapsmuseet och kongresshallen Agora längst borta.Promenera i trädgården intill Vetenskapsmuseet eller förbi operahuset Palau de les Arts Reina Sofia


Gulliver Parque

I närheten av vetenskapsstaden finns en annorlunda lekplats. Den är utformad som en enorm Gulliver figur som ligger på marken . Barnen kan åka rutschkanor och klättra på hans armar, ben och huvud.


Biopark - en överraskande trevlig djurpark i Valencia

En annan trevlig utflykt med barn går till Valencias djurpark Biopark, även denna kort bussresa från stadens centrum. Den vänliga personalen på hotellet förklarar vilken busslinje går dit och varifrån bussen avgår. 


Jag är inte särskilt förtjust i djurparker men Biopark med sina stora och öppna ytor lämnar ett gott intryck och vi tillbringar flera timmar här. Denna utflykt blev en av min tekniktokiga sons favoriter från Valencia besöket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar