söndag 14 december 2014

Florida - på väg till Orlando

Vart reser en familj med barn i åldrarna 10 och 15 år som vill byta ut de mörka, kalla och blåsiga decemberdagarna mot sol och värme och kul för hela familjen? Svaret är Florida.


Florida har sköna stränder, massor av upplevelser för barn och tonåringar, engelska språket som barn förstår, prisvärd shopping. Dessutom möts vi av trevliga människor och serviceminded personal vart vi än går. Floridaborna är pratsamma, frågar om Sverige och tipsar gärna om de kan hjälpa. Det är lätt att resa här med barn. Man känner sig så välkommen.


Till Florida flyger många flygbolag. Mitt resetips när man flyger med barn är att boka ett flyg med byte i Europa för att slippa gå igenom immigrations, hämta ut sitt bagage för att checka in det igen.

När vi landar i Miami och står och väntar i kö till inresekontroll, är solen på väg att gå ner. Barnen är trötta för att hemma är klockan redan 23.00.


Då är vi glada att vi inte bestämde oss för att köra direkt till Orlando utan bokade ett par nätter på Marriott hotell i Hollywood Beach som ligger norr om Miami nära Fort Lauderdale.

Resetips:
Reser du innan eller efter högsäsongen hittar du prisvärt boende, inte minst om man väljer att bo lite utanför Miami beach. En familj med två barn får lätt plats i ett amerikansk hotellrum med två queensize sängar.

Det är redan mörkt när vi kör från flygplatsen efter att ha hämtat ut vår bagage och hyrbil. Vi längtar efter en skön säng.


Nästa dag vaknar vi tidigt på grund av jetlag. Ute skiner solen, havet är blått och vi är hungriga! Idag skall vi bara vila och göra ingenting. Kanske ta en promenad, bada och äta glass...


Vi äter en rejäl amerikansk frukost med äggröra och pannkakor nere i hotellets frukostrum som ligger i anslutning till strandpromenaden.


Resten av dagen tar vi det lugnt, vilar vid poolkanten och tar ett dopp i den uppvärmda poolen. Vattnet i havet är också lagom varmt för att bada. Väderprognosen för Florida de närmaste dagarna talar om mycket kallare väder så vi passar på att få lite sol och värme.


När vi blir rastlösa, tar vi en promenad längs den fina strandpromenaden och till barnens stora glädje går förbi Ben & Jerry´s glasskiosk. Här finns ju andra smaker än de hemma!Efter en dag vid havet är det dags att hoppa in i hyrbilen och köra vidare mot Orlando. Får se vad de menar med kallare vädret... Vi har i alla fall packat ner extra fleecejackor, mössor och vantar.
Vägen till Orlando är en ganska tråkig körsträcka men ibland får man se coola bilar och motorcyklister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar