söndag 7 december 2014

Naples - en liten pärla på Floridas västkust.

Stanna i Naples om du kör längs Floridas västkust. Det är en mysig stad, strandnära, med låga byggnader och ett lugnt tempo. Här finns underbar strand, många tennisbanor och nära till golfbanor.


Bebyggelse närmast stranden utgörs mest av privata villor och inte av höga hotellkomplex.


Stranden i Naples är jättefin med vit sand. Det är lätt att ta en promenad här eller bara sola och spana in Floridas fåglar.Så här dags i december är det julstämning i Naples med vackra dekorationer i typisk amerikansk stil. Här övervintrar många äldre amerikaner och även kanadensare, så medelåldern på restaurangerna är hög.

Hotelltips: 

Övernatta på någon av de prisvärda hotellkedjorna som LaQuinta Inn, Ramada, Best Western eller på en av de boutique hotellen som The Inn On Fifth. Rum med två dubbelsängar rymmer en familj med två barn.Något som man inte skall missa i Naples är solnedgången i Mexikanska golfen. 
Bege er till Naples Pier och promenera ut till havet längs den långa bryggan.
En utflykt till Sanibel Island är en populär naturupplevelse på Floridas västkust.


Sanibel Island är känd för sina snäckor. Besök här kan vara en upplevelse för barn. De älskar att samla snäckor och här finns de i mängder. Med lite tur hittar man en tom jättesnäcka, som den här orange horse conch . Vi såg dock endast levande jättesnäckor.


En sak som vi inte hade tänkt på när vi reste till Sanibel, är att alla de vassa snäckorna gjorde det svårt att gå längs stranden och det slutade med att vår 10-åring skar sig i foten. 

Så mitt resetips är: Ta med badskor om du skall till Sanibel island.PS. Vill du få fler tips för din familjesemester i Florida?

Läs också:

Utflykter från Miami.

Universal parker i Orlando.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar