söndag 21 december 2014

Lund i väntan på julen.

Man behöver inte resa långt bort för att upptäcka det vackra. Ta en promenad i din stad och lyft upp blicken och upptäck din stad med turistens ögon.

Var är den här bilden tagen? Man skulle kunna tro att det är ett palats någonstans i Italien, men nej - den ser du om du står med ryggen vänd mot Lunds Domkyrka och lyfter upp blicken.


Så kom till Lund om du har vägarna förbi Skåne.
Lund är känd för sin Domkyrka och sitt studentliv. De flesta besöker Lund på sommaren men även i vintern när mörkret har lagt sig över Sverige, är Lund en charmig liten stad.


Ta en runda i staden och du kommer att stöta på ett och annat pittoreskt hus och byggnader som andas historia.Lunds största sevärdhet Domkyrkan ser majestätisk och lite läskig ut i kvällsmörkret.Olika ljusinstallationer lyser upp den mörka Lundagården mellan Universitetsbyggnaden och Domkyrkan.Det stora trädet lyser upp Akademiska Föreningens hus,  AF-borgen.Lund är en liten stad. Kommer du med tåget och börjar promenaden längs Klostergatan eller Lilla Fiskaregatan och tittar in i några av de små affären, så kommer du snart till Stortorget.

.

Stortorget med Stadshuset och Stadshallen är vackert dekorerade i väntan på julen.

Inte långt från Stortorget ligger Mårtenstorget med Saluhallen.
Den nyligen renoverade Saluhallen har mycket att erbjuda för den som gillar god mat och annat smått och gott.


God jul!

Här tipsar jag om andra städer att besöka i väntan på julen:

Stockholm
Brygge i Belgien
Köpenhamn i Danmark
Riga och tips på julshopping där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar