lördag 27 december 2014

Miami i Florida - mer än Miami Beach.

De flesta som kommer till Miami i Florida stannar i Miami Beach men om du har tid, ta en rundtur i downtown Miami. Storstaden erbjuder mer än bara stranden.


I staden har byggts mycket nytt, moderna kontorsbyggnader och hotell, höghus med dyra lägenheter. En del av byggnaderna har intressanta detaljer.Den här byggnaden byter färg från grön till röd och vit för att det är jul.


Andra områden i Miami är väldigt spanskinfluerade eftersom här bor många exilkubaner samt invandrare från Latinamerika. Tobacco Road är en av stadens äldsta barer och här kan du äta lunch eller lyssna på ett lokalt band.


Vad gör man i Miami annandag jul när det mesta är stängt men man har inte lust att ligga på stranden? Då går man ner till ett område vid vattnet som heter Bayside.Bayside i Miami Downtown har rustats upp från ganska sjabbigt område till ett väldigt trevligt ställe med små butiker, barer och kaféer och en promenad längs med vattnet.


Här kan man slå sig ner på en av uteserveringarna i Bayside Market Place, beställa en kall pina colada drink och se ut över bukten med bron som förbinder downtown med South Beach.


Efteråt kan man ta en promenad  vidare mot Miami´s koncert-och operahusVill man inte gå finns det ett gratis förarlöst tåg (metromover) som cirkulerar runt själva stadskärnan.


Under promenaden ser man modern konst här och där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar