tisdag 30 december 2014

Snart är det karneval i Nice!

Vi råkade vara i Nice helgen när det var karneval. Karnevalen på Franska Rivieran pågår i två veckor varje februari och har ett särskilt tema där karnevalståg varvas med olika aktiviteter.


Vi passade på att gå ut och se karnevalståget. Först ut var det ett blomstertåg. Med blommor fyllda kortegevagnar körde längs strandpromenaden.Flickorna uppe i vagnarna kastade ut massor av gula mimosa blommor till åskådare.Sedan kom det olika gigantiska figurer som färdades på marken och i luften.

En och annan i publiken var också utklädd och gick fullständigt in i sin roll som den här mannen Flinta.När vi hade tröttnat på karnevalståget, satte vi oss på ett creperíe för att testa pannkakor. Meny med crepes här i Nice bestod mest av söta crepes.


På kvällen gick det ett annat karnevalståg med enorma papier-maché dockor. Överallt kastades ut konfetti och stämningen bland publiken var allmänt glad.Det här kvällståget påminde mig lite om Lundakarnevalen men jag måste säga att det kunde inte mätas med studenternas karnevalståg i Lund.


Om du vill uppleva karnevalen i Nice (17 februari - 3 mars 2018) läs på deras hemsida om aktuella datum och program:
www.nicecarnaval.comFölj min blogg med BloglovinInga kommentarer:

Skicka en kommentar