tisdag 30 december 2014

Vandra från Nice

Strålande sol i Nice och vi ville göra en liten utflykt till den närmaste byn Villefranche-sur-Mer ca 6 km österut. Lokalbussen dit var otroligt billig, endast 1 euro. Men vi ville vandra och därför valde att gå längs kusten. Vi startade nedanför vårt hotell på strandpromenaden, gick runt kullen och förbi hamnen med segelbåtarna.Vägen fortsatte uppåt förbi stora pampiga villor.


Sedan följde vi en liten stig (en avstickare) som tog oss ner till vattnet.


Bitvis fick vi gå längs vägen men trafiken så här års var lugn och utsikten var fantastisk.


Efter att ha gått lite vilse, vandrat trappor upp och ner, hamnade vi på en gata med den här gamla reklambilden för McDonalds.


Solen värmde, tröjorna åkte av och vi var trötta men till slut närmade vi oss Villefranche-sur Mer med den här fantastiska vyn över viken.


Vägen ner till byn gick förbi en gammal fästning.I Villefranche-sur-Mer mötte vi blomstrande körsbärsträd.Vilken vårkänsla i mitten av februari!


Efter att ha vilat nere i den mysiga hamnen och njutit av vårsolen tog vi bussen tillbaka till Nice.
Så här efterhand måste jag säga att vandra i februari på Franska Rivieran var en fin naturupplevelse. Kanske hade vi tur med vädret men det var en lätt och behaglig vandring- ingen hetta och inte mycket folk på vägarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar