söndag 28 december 2014

Våren kommer tidigt till Nice på Franska Rivieran.

En mamma som är trött på vintern. En sportlovsledig dotter som vill träna sin franska och behöver koppla av från en tuff period i skolan. Vi flyr till Franska Rivieran. En mamma-dotter weekendresa på tu man hand i Nice är precis vad vi behöver.


Lågsäsong på Franska Rivieran betyder billigt flyg och halva priset på hotell. Dessutom är det inte fullbokat så den vänliga franska damen i receptionen på hotell Suisse ger oss ett fint fint rum med en liten balkong till min stora glädje. Vem sade att fransmän var otrevliga?Vad gör vi för att koppla av?
Vi sitter på balkongen och njuter av utsikten. Den är helt fantastisk!


Vi går längs havet på den berömda strandpromenaden La Promenade des Anglais och spanar in folk.


Strandpromenaden är en av stadens sevärdheter. Vi passerar kasinot och många hotellbyggnader där, bland annat den berömda lyxhotellet Negresco.Det är en ljuvlig känsla att mitt i februari få syn på några apelsinträd.


När vi blir trötta i benen går vi till den närmaste affären och köper macarons. Äter och njuter.


Nice gamla stadskärna ligger precis runt hörnet från vårt hotell. Det är lätt att gå vilse i de små pittoreska gränderna. Vi får en känsla av att befinna oss i en liten by snarare än i en storstad.
Vad gör vi mer? Går på marknad. Äter crepés. Vandrar längs havet. Åker lokalbuss till Monaco. Upplever karnevalen.... men om det i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar