söndag 4 januari 2015

Miami Beach - sol, bad och lite annat

Miami Beach är staden i Florida som bjuder på sol och värme året runt. Det är till denna stranden vi drömmer bort när det är kallt och regnigt här hemma.

Miami Beach -Florida

Så varför älskar så många Miami Beach eller SoBe som den kallas här och står för South Beach? Trots de höga hotellpriserna är staden omåttligt populär som semesterort. Troligtvis är det en kombination av den härliga stranden, varma havet och den coola party staden.

En av Miami Beach sevärdheter är Art Deco Distrikt. De flesta Art Deco byggnader är gamla hotell som under årens lopp har renoverats och byggts om.Flertal av Art Deco hotellen har en tillhörande restaurang eller bar och ligger utmed Ocean Drive som löper parallellt med havet med Lummus park emellan.Här vid Ocean Drive är stranden väldigt bred och sanden så hårdpackad att det går utmärkt att jogga längs stranden.

Miami Beach

Om kvällslivet med barer och restauranger inte är av högsta prioritet och man har tillgång till en bil, kan man bo längre norr från SoBe. Där finns också större möjligheter att hyra en lägenhet (condo) som kan passa den som reser med barn. Stranden här norr om Collins Avenue / 54th  Street är helt folktom.


Vattnet i havet är lagom varmt mitt i vintern tack vare den varma golfströmmen, men glöm inte att kolla badvaktens flagga. Precis som överallt i världen kan havet här innebära faror som strömmar eller brännmaneter. Läs här vad de olika varningsflaggor betyder.


Jag vill inte skrämma upp någon men även i Miami Beach kan man möta farliga brännmaneter. Den här blåsmaneten (Portuguese Man of War Jellyfish) är väldigt giftig och spolas upp ibland efter en blåsig dag. Den ser väldigt fin ut på stranden och kan locka små barn att vilja ta upp den. Så se upp om livvakterna hänger ut en speciell flagga som varnar för jellyfish.


Tröttnar man att ligga på stranden kan man ta en promenad längs strandpromenaden som börjar nere i SoBe vid Lummus park och fortstätter ända upp till 46th Street vid Indian Beach Park.


Ett av de sista hotellen man passerar under promenaden är det enorma Fontainebleau Miami Beach hotell. Här kan man glida in och ta en drink i hotellbaren.


Är man shoppingsugen, letar man upp SoBe´s shoppinggata - Lincoln Road som ligger mellan 16th och17th Street väster om Collins Avenue. Här shoppar man eller flanerar bara för att titta på folk.


Någon gata söderut från shoppinggatan hittar man de gamla kubanska kvarterna. Här på Espanola way kan du äta lunch eller middag på en av de mysiga kubanska restaurangerna.


Vill man testa en saftig hamburgare, letar man upp en typiskt amerikansk diner som den här i korsningen av Washington Avenue och 11th Street.


Två restauranger som är populära i SoBe är Big Pink som är en italiensk restaurang och Joe´s Stone Crab. Den sistnämnda vill jag verkligen rekommendera om man tycker om krabbkött.


Joe´s Stone Crab är en fisk och skaldjursrestaurang och hit kommer folk för att äta stenkrabbor som lever här i Florida. Köttet påminner om hummer och är så otroligt saftigt. Här måste ni prova de gigantiska krabbklorna som serveras med smör och vitlök, och till efterrätt Key Lime paj.På kvällen när solen går ner, töms stranden. Alla soldyrkare går hem till sina hotelrum, tar en dusch och en liten tupplur för att ladda upp för kvällen.


Så fort mörkret har fallit över Miami Beach vaknar staden till liv igen. Nu är det party som gäller.. Barer och restauranger på Ocean Drive fylls med festsugna människor från hela världen. Tänk bara på att det i USA gäller 21 år för att komma in på ställen där det serveras alkohol. Är du 18 år och vill komma in på en bar eller reser ni med äldre tonåringar, så kolla upp vad som gäller.

Följ min blogg med Bloglovin


2 kommentarer:

 1. Vilka inspirerande bilder! Var på Miami Beach bodde ni? Vi planerar resa nästa jullov och undrar om södra eller norra delen är bäst för en 3-barnfamilj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi bodde hos min kusin i en lägenhet nära 60th street, dvs norra delen, men där fanns inga restauranger så vi körde alltid högre upp eller ner till södra. Jag skulle nog säga att det är roligare att bo i den södra delen för att det händer mer där. Då menar jag söder om 20th street/ Collins Ave. Där är dessutom badvakter på stranden. Det finns många trådar om Miami Beach och boendetips på Reseguiden.se under Diskutera. Medlemmar som reser ofta till Florida ger tips på boende etc.
   http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tips-pa-boende-miami-beach-south-36393

   Ska man bo på norra delen är det bättre att bo runt 65-77th street för att där finns restauranger, Wallgreens, Jag skulle rekommendera att söka lägenhet på HomeAway eller Tripadvisor och då endast bland de lägenheterna som har många recensioner.

   Radera