torsdag 1 januari 2015

Utflykter från Miami - se alligatorer och simma med delfiner

För en barnfamilj som befinner sig på semester i Miami finns det några spännande utflykter att göra. Här följer två dagsutflykter som ger härliga upplevelser för er som reser med barn eller utan.

Ta vägen söderut mot Key West och stanna på den första ön Key Largo. 


Här på Dolphins Plus finns möjligheten att simma med delfiner. De har två faciliteter och vi besökte den som ligger på Atlantiska oceanens sida - Dolphins Plus Oceanside. 


Hela besöket varade i cirka två timmar och var väldigt bra organiserad. Först fick man lite information om delfinerna, sedan fick man låna en våtdräkt och hoppa i vattnet för att simma med dessa fascinerande djur. En instruktör guidade vad man skulle göra. 


Simma med delfiner kostar en slant men det blev en väldigt uppskattad upplevelse för vår tonåring som just den dagen fyllde 15 år. 

I


I Florida söder om Miami finns det även naturupplevelser för hela familjen. En av de är Everglades nationalpark . Everglades är med i UNESCO:s världsarvslista och det är svårt att föreställa hur stort det här träsket är. När man landar i Miami, brukar flygplanet gör ett u-sväng rakt över Everglades och då får man en ganska bra uppfattning om hur enormt stort det här området är.

Många besökare väljer att ta en tur med propellerbåt i nationalparken för att se alligatorer, men från tidigare erfarenhet gillar vi inte de bullriga båtarna som dessutom skrämmer bort djuren.

Här kommer mitt resetips. Det räcker att köra längs den stora vägen Tamiami trail (väg 41) som förbinder Miami med västkusten för att se dem ligga längs vägen.


Stanna bilen och gå en bit längs vägen. Jag lovar att det blir en upplevelse för barnen att se alligatorerna bara ligga så här fritt.  


Det finns även ett annat sätt att se dem. På flera ställen finns det områden med trägångar (trails) på pålar i vattnet där man kan ta en promenad inne i träsket. Bland annat kan man göra det i Big Cypress National Preserve.Inne i träsket får man spana efter djur som till exempel alligatorer och hägrar i deras naturliga miljö.Anhinga Trail är ett annat barnvänligt trail i Everglades. 
Läs om det mer HÄR.

PS. Välkommen att gilla den här bloggen på Facebook för ännu fler tips om Florida.


2 kommentarer:

 1. Tack snälla för många tips. Vi åker till florida i mars och dotters högsta dröm är att simma med delfiner. Kommer du ihåg hur mkt ungefär det kostade?

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Vilken härlig resa ni har framför er!
  Det kostade strax under 200 $. Ser att de har höjt priset till 210 $ för programmet "Structured swim". Jag mailade dem för att få klarhet om vilket program skulle passa vår 15-åring. Det var i alla fall en mycket uppskattad present.
  Det finns ganska mycket info på deras hemsida.
  http://www.dolphinsplus.com/DolphinsPlus_Web_2014_Structured.php#

  SvaraRadera