torsdag 19 februari 2015

En promenad bland trädtopparna och ett tempel besök.

Inte långt från Kuala Lumpur finns det ett område med en riktigt gammal regnskog där man kan ge sig ut på vandring längs långa stigar. Här finns också canopy walkway som är en promenad på smala hängbroar högt uppe i träden.Området heter Forest Research Institute of Malaysia (FRIM) och passar bra för en halvdagsutflykt från KL när man har tröttnat på storstaden och vill få en naturupplevelse.


Vi fick se tropisk regnskog ur fågelperspektivet och även om sträckan inte var så lång, var promenaden en riktig kul upplevelse. Gissa om man får en pirrig känsla i magen när man är uppe på 30 meters höjd från marken och det svajar lite.Kanske inget för höjdrädda men definitivt en upplevelse för barn och den äventyrliga familjen.


Efter promenaden på hängbroar, tog vi oss ner från berget genom regnskogen förbi enorma träd, hängande lianer och ett litet vattendrag med vattenfall.Tillbaka nere i parken möttes vi av några hungriga apor som hade hittat lämnade matrester.


Resetips:
Canopy walkway är endast öppet några timmar på förmiddagen, ej måndagar och fredagar. Antalet besökare på hängbroar är begränsat och därför är det bra att komma tidigt på morgonen.
Biljetter är billiga men måste köpas på FRIM info center innan man ger sig ut i skogen. Vi mötte några stackare som hade vandrat hela vägen upp till canopy walkway för att nekas inträde på grund av att de inte hade köpt biljetter.


Tillbaka i storstaden besökte vi en annan av Kuala Lumpurs sevärdheter - Thean Hou Temple.Det här kinesiska templet ligger uppe på en kulle i södra delen av KL och byggnaden bjuder på en vidunderlig utsikt över staden.Här pågick förberedelserna inför firandet av det kinesiska nyåret. Hela byggnaden dekorerades med hundratals röda lampor. De troende tände ljus i den vackra tempelsalen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar