fredag 20 februari 2015

Ladies på vift i Penang

Vi köpte billiga flygbiljetter med AirAsia (300 kr/st) och flydde storstaden Kuala Lumpur för att få lite strandliv på ön Penang.
Penang ligger bara 40 minuters flygning norr om Kuala Lumpur på Malaysias västkust.


Egentligen hade vi inte så stora förväntningar på ön förutom att maten skulle vara god.
Vi tjejer hade packat ner pyjamas, bikini, och gott humör i handbagaget. Inga barn, män eller chefer skulle med. Allt upplagt för en perfekt tjejresa.


Vi var på väg till Shangri-La's Rasa Sayang hotellBatu Ferringhi beach i norra delen av ön. När man är fyra som skall dela på hotellkostnaden i Malaysia, kan man lyxa till utan att bli ruinerad och ta in på ett flerstjärnigt hotell. Rummet var stort med gott om plats för oss fyra.

Hotellet låg precis vid stranden med en stor trädgård och en inbjudande pool.


I trädgården fanns det gott om plats att hitta en solsäng i skuggan av de höga palmer. Det enda vi "klagade på" var att inte alla drinkar kom i tjusiga cocktailglas som den här margaritan.


Frukosten på hotellet var en enorm buffé med möjlighet till asiatisk frukost med grönsaker, nudlar, svamp, vårrullar, svamp, sushi, - och europeisk frukost med bröd, pålägg, fruktbuffé, bakelser, färskt gjorda våfflor med glass eller omelett precis som man önskade.Det enda som saknades, var extra plats i min mage för kunna smaka på alla godsaker som bjöds. Definitivt inget ställe för den som vill hålla vikten.Vi hade hört innan att stränderna på Penang inte var några höjdare på grund av det grumliga vattnet och brännmaneter.


Mycket riktigt var vattnet inte klart och i hotellträdgården var stora skyltar uppsatta "Varning för brännmaneter". Så vi frågade först personalen i strandbaren om det gick att bada...
"No madam, dangerous (farligt)":svarade de.

Dagen efter frågade vi vår mycket charmerande taxi chaufför mr Lim om det stämde att det var farligt att bada i havet där vi bodde. Han bara skrattade "Dangerous?! No, not dangerous."

Så vem skulle vi tro? Ingen av oss vågade dock bli försökskaniner och gå in för att se om en ilsken jellyfish skulle angripa oss. Dessutom var det inte en så stor grej för oss.

Vi tog en promenad längs den fina stranden och senare badade vi i den jättesköna poolen precis intill strandkanten.


Sola gjorde man bäst på eftermiddagen då solen mitt på dagen var så stark att man endast kunde ligga i skuggan. Riktigt skönt blev det på kvällen när värmen lagt sig. På Batu Ferringhi stranden ligger nattmarknaden där man kan köpa väldigt god och billig mat.

En annan kväll gick vi till restaurangen Andrew´s Kampung som vi blev rekommenderade och vi blev inte besvikna. En enkel lokal dekorerad med återvinningsmaterial, en leende ägare och sååååååå god mat.När vi hade ätit oss mätta fortsatte vi vidare till Hard Rock Café för att lyssna på ett lokalt band.Om vi blev nöjda med resan? Oh ja! Vi fick sol och värme, upplevde det livliga Georgetown, träffade roliga människor och fick mycket skratt tillsammans.

Och ryktet om Penangs goda mat stämmer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar