söndag 8 mars 2015

Kuala Lumpur by night - skybarer

Vad gör man på kvällen i Kuala Lumpur? Jag som älskar höga byggnader med utsikt föreslår ett besök på en av takbarerna som finns i denna storstaden. Ett kvällsnöje med goda drinkar och fantastisk utsikt.


Vi började med Heli Lounge Bar - en skybar som vi tyckte var lite speciell med sin 360*graders panorama utsikt över staden.


Heli Lounge Bar består av två barer - en vanlig bar på 34 våningen som är inredd efter flygtema, och helipad ovanpå som dagtid är en fungerande helikopterplatta.Här finns coola stolar och bord för den som hellre vill ta en drink här.Vad sägs om bord som fungerar också som spegel för den som vill inspektera att klänningen sitter bra.


I baren beställer man sin första drink för att få gå upp på helipad. Drinkarna görs av barmän klädda som flygpersonal.

När våra drinkar kommer konstaterar jag att min strawberry daiquiri är väldigt god.


Stället är populärt bland yngre publik men notera att det står - inga barn under 18 år. Vi konstaterade dock att våra tonåringar som vi lämnat hemma hade nog fått komma in här eftersom de ser mycket äldre ut än många av de unga vuxna asiaterna. Ingen kräver legitimation här.


Så här glada ser vi - två ladies som är på vift i Kuala Lumpur och njuter av gott sällskap och värme i den spännande storstaden.


Man kan förstå varför stället inte passar för barn. Det finns inga skyddsräcken - endast avspärrat med ett rött band. Så vill man hoppa, finns det inga hinder! Undrar om de som öppnade baren behövde fylla i en riskanalys...


För solnedgången är det bra att vara här runt 18-tiden. Dels för att slippa vänta på sin drink i baren under, dels för att få ett ledigt bord uppe på plattan. Vi kom lite för sent och de flesta borden var upptagna med med lite humor och charm lyckades vi sno åt oss ett bord där det stod "Reserved". Som vi efteråt sa "Reserved for special guests from Sweden" det vill säga "oss". Vi njöt av våra drinkar under bar himmel och såg på när mörkret sakta la sig över Kuala Lumpur.


Sedan var det dags att dra till nästa skybar. Trappan som leder ner från helipad är inget för höjdrädda.


Nere på gatan ser vi upp och konstaterar att den svarta byggnaden utifrån ser helt mörkt och ointressant ut. Inte konstigt att taxichauffören hade svårt att hitta. Det är inget hotell utan Heli Lounge Barens adress är 34 våningen i Menara KH byggnad (står Inki på).


Vi ville komma närmare Kuala Lumpurs största sevärdhet Petronas Twin Towers. Många besöker Skybar uppe på Traders hotell för att få bästa utsikt över tornen men vi valde Marini´s on 57.


Marini´s on 57 är ett mer sofistikerat ställe. Baren ligger ännu högre upp än Heli Lounge Bar och så är även priset på drinkar.


Barens inredning är ultramodern med starka färger som lyser i mörkret som råder här.


Här sitter man precis intill Petronas Twin Towers och nedanför ser man parken med den lilla sjön och fontäner som färgglada ringar.


Längs bort i baren finns en avgränsad del (förmodligen för särskilda bokningar) där man får fri utsikt mot Petronas Towers utan fönstret i vägen. Så mitt tips är - gå dit om du vill ta ett foto.


Efteråt kan man åka ner och se Petronas Towers i kvällsbelysningen eller titta på färgspelet.


Två skybarer - två helt olika upplevelser - en perfekt avslutning på vår resa till Malaysia. Det finns förstås andra takbarer i Kuala Lumpur som vi inte testade. Här är bra sidor som tipsar om takbarer i Kuala Lumpur:
Rooftopguiden.se  
TimeOut.com 


Med de här vackra bilderna på färgspelet i fontänerna avslutar jag min reseberättelse.


Mer om min resa till Kuala Lumpur kan du läsa här:

Första mötet med Malaysias huvudstad.
Ett besök i Chinatown.
En utflykt med en promenad bland trädtopparna.
En spännande festivalupplevelse.1 kommentar:

  1. Läste precis också en annan text om Marinis. Håller nu på att planera en sväng till KL nämligen :-)

    SvaraRadera