torsdag 19 mars 2015

På tur i Kalifornien.

Sommarens stora familjeresa gick till Kalifornien som bjöd på sol och värme, spännande städer och en fantastisk natur.Vi, två vuxna och två tonåringar, 14 respektive 18 år gamla, flög till Los Angeles för att därifrån starta en 3 veckors lång roadtrip.

Vi hyrde en bil och gjorde följande stop:  
<br />

En bilresa längs USA:s västkust passar utmärkt för den som reser med äldre barn. Även om man har olika intressen och önskemål så finns det något för alla i familjen.
Man brukar kalla USA för kontrasternas land, och jag kan bara hålla med om det.

Vi besökte häftiga storstäder och små mysiga byar.Vi upptäckte många fantastiska stränder och vi vandrade längs den klippiga kusten.Vi körde genom öken med kaktusar, gröna dalar med vinodlingar och slingriga kustvägar i dimma.


Vi såg djur på nära håll i öknen och vid havet.
Vi cyklade längs stranden och vi åkte berg-och dalbana genom San Franciscos backiga gator.
Vi bodde på billiga Super8 motel och familjevänliga Homewood suites hotel. Vi övernattade på små mysiga B&B längs Highway1 och hyrde en lägenhet i San Francisco.Vi upplevde temperaturskillnader från ca +15*C till +43*C (110*F )


Vi besökte galet stora shoppingcenter, en känd filminspelningsstudio och ett historisk fängelse.Med andra ord - det blev många upplevelser för oss och våra tonåringar.

Vi hade medvetet begränsat oss till sträckan mellan San Diego och San Francisco med undantag av en liten avstickare ut i öknen. Det gav oss längre tid i de städerna vi ville utforska lite mer och även tid för vila efter en intensiv skoltermin med studenten.
(Bilden nedan är från Homewood Suites hotell i La Quinta nära Palm Springs.)


Mina råd / resetips inför en roadtrip är:

 • Eftersom det finns så mycket att se och uppleva längs vägen i Kalifornien så måste man begränsa sig.
 • Alla måste inte följa med på allt - dela upp er efter intressen.
 • Stanna lite längre på ett ställe så att man hinner smälta upplevelser. Särskilt viktigt är det om man reser med barn. Sevärdheter i all ära, men semester handlar också om att få vila. Det kan vara att slappa vid poolen eller att sitta på stranden och se solen gå ner i havet.

Läs mer om familjens upplevelser i Kalifornien här.

Nyfiken på andra resor man kan göra med tonårsbarn? 

Välkommen att läsa min sida om Konsten att resa med tonåring.

P.S För mer inspiration följ gärna den här bloggen på Facebook!
2 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera