onsdag 8 april 2015

San Diego - den sydligaste staden i Kalifornien.

Vi fortsätter vår bilresa och kör till San Diego - den sydligaste av Kaliforniens storstäder.


Både stadens arkitektur och många spansktalande invånare bekräftar att vi befinner oss nära den mexikanska gränsen. Gränsen till Mexiko kan man se om man kör söderut och besöker det stora shopping centret Las Americas Premium Outlets.


San Diego bjuder på många familjeupplevelser. Här finns ett stort krigsfartyg, USS Midway som idag är ett museum.


Den roligaste upplevelse för våra tonåringar här var flygsimulatorn.


I San Diego skall man besöka Balboa park som sträcker sig över ett stort område.


I parken finns olika museer, bland annat ett konstmuseum. Det fanns även modern konst utomhus.Byggnaderna i parken påminner om Spanien.
I Balboa parken finns många spännande upplevelser för barn och vuxna - en stor djurpark, ett naturvetenskapligt museum och ett naturhistoriskt museum. För den som gillar växter finns det olika trädgårdar och den botaniska byggnaden med en fin näckrosdamm utanför.


Det är alltid fascinerande att se solen gå ner i havet. I San Diego finns det flera stränder där man kan göra det. Sunset Cliffs Natural Park har ingen riktig strand utan kusten består av sandklippor.


En fin sandstrand finns i Mission Beach. Här finns också en lång strandpromenad som börjar vid en nöjespark med berg-och dalbana i trä.


Strax före Mission Beach ligger Ocean Beach. Hit kom vi på eftermiddagen för att titta på surfarna och se solnedgången. Solen försvann i molnen men vi fick trevliga samtal med några pratglada invånare.


På Coronado Island bor stadens förmögna. Stora villor och dyra bilar syns längs gatorna.


Kör över bron och sväng till vänster mot Coronado Beach. Här finns en jättefin strand och det kända Hotel del Coronado.


I San Diego upplevde vi för första gången den så kallade June gloom som många hade varnat oss för när vi valde att resa till Kalifornien i juni. Men av 21 resdagar hade vi bara ett par de här gråa dagarna.


I stadens Old Town som är den äldsta stadsdelen, finns gamla trähus, en kyrka och ett antal mexikanska restauranger.


San Diegos norra stadsdel La Jolla är värd ett besök. Här kan man vandra längs kusten och se pelikaner och sälar.Ett annat strandområde hittar man strax norr om La Jolla. Här i Torrey Pines Gliderport såg vi hur skärmflygare kastade ut sig från klippor över havet.


I San Diego bodde vi på Homewood Suites San Diego Airport - Liberty Station. Jag kan verkligen rekommendera hotellet för barnfamiljer. Familjevänliga rum som rymde 2 vuxna och 2 tonåringar. Rummet hade även en liten köksdel med kyl, mikrovågsugn och diskmaskin. I trädgården fanns en pool. Frukostbuffé och parkering ingick i priset. På vardagar ingick även en lättare måltid mellan klockan 17 och 19 inklusive vin och öl.
Stället är populärt bland barnfamiljer som besöker Sea World och Zoo. I närheten finns restauranger och mataffärer och det var inte långt att köra till alla stadens sevärdheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar