söndag 24 maj 2015

Paris i repris - slott, tennis och lite annat.

När man återvänder till Paris, så har man oftast sett de flesta av sevärdheterna. Då kan man välja att besöka något som man har ett särskilt intresse för. Här finns så otroligt mycket att välja.


För mamma, dotter eller mormor som älskar vackra slott och en smula historia:

En utflykt till Versailles slott. 


Till Versailles reser man med RER-C tåg (gul linje) från Paris centrum. Ta tåget som går till hållplatsen "Versailles - Chateau" och därifrån är det en kort promenad till slottet.

I Versailles palats är det alltid mycket folk, men med lite planering kan man undvika att trängas med tusentals besökare i de trånga slottssalarna. Mitt råd är att studera slottets hemsida - deras Crowd Calendar.Några andra resetips:
För att slippa köa två gånger, köp era biljetter online och ställ er direkt i kö till slottsingången.

Barn under 18 år och ungdomar under 26 år från ett EU- land har gratis inträde. Medtag passet som bevis.


Har någon i resesällskapet rörelsehinder så finns det golfbilar att hyra för ett besök i den enorma trädgården.


I slottsträdgården finns det flera fontäner, men de är igång endast på helgerna. Då kostar det extra att besöka trädgården.


 Chateau Versailles hemsida finner du svar på alla dina frågor om transport, inträde, priser med mera.För tonåringen eller barnen som gillar läskiga platser:

Paris katakomber


En upplevelse för barn som törs besöka mörka platser kan vara Paris katakomber. Ta tunnelbana till Place Denfert-Rochereau. Här finns ingången till 2 km underjordiska tunnlar som är öppna för besökare. Var beredd på en lång kö och ta med en varm tröja - det är kallt där nere. Måndagar - stängt.

För den historie-intresserade mormor:

Ett besök på Peré Lachaise kyrkogården. 


Cimetière du Père-Lachaise är kanske en lite udda sevärdhet. Här ligger många kända konstnärer, poeter och kompositörer begravda, bland dem Frederic Chopin och Edith Piaf. Själva kyrkogården som kallas för "de dödas stad" är enorm och väldigt fin med många små slingrande stigar som kantas av stora gamla träd. En karta som man får vid ingången behövs för att hitta rätt.För den tennisspelande sonen / dottern / maken:

Se en tennismatch på Roland Garros stadion under Paris Open tennisturneringen.


Rekommenderas för den som gillar tennis och besöker Paris i slutet av maj eller i början på juni då turneringen äger rum. Biljetterna till den första veckan är inte så svåra att få tag i och ofta får man se några tennisstjärnor som kanske inte kommer att gå hela vägen.


Det finns också bra chanser att få tag på riktigt billiga biljetter till eftermiddagsmatcher samma dag. Oftast orkar besökarna inte sitta hela dagen och när de lämnar området skannas biljetten av och det är då man kan köpa dessa lämnade platser.

För ett barn som älskar att spela tennis, är det stort att få se några av världens bästa tennisspelare som Nadal i action.


Avsluta dagen i Paris med det upplysta Eiffeltornet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar