tisdag 16 juni 2015

New York - en tur med cykel och limousine.

Under vår vecka i New York gjorde vi två underbara turer i staden, en med cykel och en med limousine. 


I New York kan man ta sig fram med olika färdmedel. Taxi är en av dem. Man lägger genast märke till de otaliga gula taxibilarna när man promenerar i staden. Ändå är det svårt att få tag på en ledig bil när man mest behöver det. 


Sedan finns det Hop on hop off buss som vi aldrig provade. Istället åkte vi tunnelbanan, vilket är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig mellan de olika stadsdelarna. Mitt resetips är att köpa ett 7-dagars kort / Unlimited Ride Metrocard för ca 30 $ som ger obegränsade resor dygnet runt. Är man i staden färre dagar, då är det bättre att köpa ett Metrocard som man kan fylla på efterhand.


Vi som är vana att cykla till vardags ville testa att ta en tur med cykel även i storstaden New York. Ett perfekt ställe för cykling är Central Park men vi ville inte nöja oss med att bara cykla runt i parken. Det blev istället en cykeltur som startade i West Village. Vi hyrde våra cyklar på Waterfront bicycle shop vid Christopher street och cyklade längs Hudson River norrut till 78:e gatan. Där svängde vi till höger och cyklade genom den här vackert blommande gatan ända fram till Naturhistoriska museet och in i Central Park.


Central Park är enormt stort. Det finns delar där trafiken är tillåten. Vägar som man får cykla i Central Park är enkelriktade. Vi började med att cykla den lilla rundan i södra delen av parken.

Central Park med cykel

Vårsolen värmde och vi var inte de enda som hade gett sig ut i parken.


Vid den stora fontänen i söder blev det en fikapaus med en kringla och sedan fortsatte vi vår cykelrunda norrut längs parkens östra sida.


Belvedere slott är tydligen ett populärt ställe för brudpar.


Vackra blommande körsbärsträd med utsikt mot Upper East Side.


Längs Hudson River går en utmärkt cykelväg, så här kan även barnfamiljer cykla utan att oroa sig för trafiken.Efter att vi hade lämnat tillbaka cyklarna blev det en paus med god mat på det mysiga fransk-marockanska Café Gitane, och sedan en promenad i West Village innan vi tog oss tillbaka till hotellet.


Kryddiga köttbullar i tomatsås med örter och ägg.


Den andra utflykten var av en annan karaktär och var tänkt som en överraskning.

New York är inte jantelagens stad. Här får man sticka ut, så varför inte passa på och prova något man inte brukar göra hemma. Känn dig som en stjärna en kväll när du sitter i en limousine med mörka rutor. I varje korsning ser du hur folk stannar och pekar mot er bil och undrar vem som sitter där inne...Jag lovar att det blir en kul upplevelse, särskilt för er tonåring.


Den minsta limousine man kan hyra är med 6 platser, så det lönar sig att vara fler i sällskapet. Vi hyrde hos Royal Luxury Limousine men det finns väldigt många bilfirmor som hyr ut. 3 timmars färd kostade ungefär som en hotellövernattning (250 $) - inte ett billig nöje men absolut värt pengarna.

New York - Guggenheim museum

Efter att vi hade blivit upphämtade utanför vårt hotell, började vår tur med färd över Brooklyn Bridge mot Dumbo. 


Söder om bron på Brooklyn Heights Promenade är det populärt att tillbringa en vacker kväll. Vi inväntade solnedgången och sedan tog vår chaufför oss på en tur längs Manhattans belysta avenyer. 


Att fotografera var ett av våra önskemål under limousine turen. Ett annat var att ta en drink uppe i den roterande skybaren The View Lounge. Medans vi njöt av våra cocktails snurrade den kvällsbelysta staden sakta förbi oss. 

New Yorks skybarer med barn- utsikt

The View med sin 360´graders utsikt uppe på Marriott Marquis hotellets 48: våning är en av de takbarer som släpper in även minderåriga. 
Här är mina resetips: Kom inte alltför sent - efter 20.00 tar de 8 $ i inträde. Det räcker att beställa en drink. Försök att få ett bord vid fönstret.Det blev en lyckad kväll. Att resa med sitt barn till en stad som stod högt på hennes önskelista, var underbart. Längtar redan tillbaka till New York.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar