torsdag 16 juli 2015

Köpenhamn - sommarkänsla i Nyhavn.

Nyhavn är ett av de mysigaste områdena i Köpenhamn. Här kan man tillbringa en vacker sommarförmiddag eller kväll.Köpenhamns nybyggda metro tar dig direkt hit från flygplatsen i Kastrup. Hoppa av vid Kongens Nytorv. Det är fortfarande en byggarbetsplats men har fräschats upp med lite modern konst .


Så vad gör man i Nyhavn? 
Flanerar längs kanalen och tar det lugnt.


Spanar in alla små färgglada hus som tycks ramlat ut ur H.C. Andersens sagor.


Tar kanske en båttur.


Tar en kall öl eller bara sitter vid kanalen och njuter av det vackra sommarvädret, om man har tur. Här är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad.


Vill man inte trängas med alla turisterna, går man hela vägen ner till hamnen och sätter sig istället på terrassen utanför den nybyggda teaterbyggnaden. Man får en fin utsikt över vattnet och det nya Operahuset.


Härifrån avgår havnebussen -en pendelbåt till Operan på Holmen.


Snart kommer det att finnas också en bro här för den som vill ta sig över till Noma - en av världens bästa restauranger.


Vill man se Danmarks kungliga slott och residens Amalienborg, så ligger det endast ett kvarter norrut från Nyhavn. Står man i mitten av Amalienborgs fyra palatser ser man både Operan och Marmorkyrkan åt andra hållet.Nyhavn är mysigt även på kvällen. Vill man övernatta här, finns det enkla hotellet Bethel -före detta sjömanshem. I priset ingår frukost och hotellet erbjuder även några större rum för en familj. 


71 Nyhavn Hotell ligger i ett gammalt packhus som har byggts om. 


När mörkret faller över Nyhavn, måste man ta en till titt på Operahuset.


Magiskt och vackert!

Köpenhamn - vacker utsiktInga kommentarer:

Skicka en kommentar