fredag 3 juli 2015

Våga lämna Barcelona för underbara Costa Brava.

Vackra pittoreska byar och små vikar med klarblått vatten - allt det finns i Costa Brava inte långt från storstaden Barcelona.

Costa Brava - City Lover Reser

Vi flyger till Barcelona, hyr bil och kör norrut. Efter drygt 13 mil når vi Calella de Palafrugell - en underbar liten by vid havet som välkomnar oss med sol och värme.


Vägbeskrivningen, boende och andra tips hittar vi på visitpalafrugell hemsida.


 Vi bor på "Port Bo" - ett litet hotell i byns centrum. Frukosten ingår och det finns en pool.


Calella de Palafrugell har två mindre stränder, den ena med en liten strandpromenad.Det behövs egentligen ingen pool när vattnet är så här klart och rent.

Costa Brava bästa stränder

Costa Brava är omtyckt av vandrare. Är man en familj med barn i skolåldern som gillar att vara ute i naturen, då är detta ett perfekt ställe att semestra på. Avstånden är inte långa. Vi gör korta vandringar längs kusten där stigar går genom tallskog med vackra utsikter.Vi besöker små bergsbyar inåt landet där tiden tycks stå still.


Medeltida byn Pals ligger inte långt från kusten.När mörkret faller går vi ner till stranden och äter gott på en av restaurangerna.


Även om det är mitten av juli, är vädret alldeles behagligt utan en tryckande värme. När vi vandrar längs den klippiga kusten, förstår vi varför så många  konstnärer älskar den här delen av Spanien.


En kort vandring söderut från Calella de Palafrugell kommer vi till en botanisk trädgård.


Granne med Calella de Palafrugell ligger byn Llafranc.


Vi klättrar upp till fyren El Far de San Sebastian ovanför Llafranc. Promenaden är lite krävande för det går hela tiden uppåt men väl uppe belönas vi med en fantastisk utsikt.


Ytterligare norrut ligger Tamariu - lika söt och pittoresk men en mindre by.


Vill man ta en paus från badande och vandring, kan man göra en längre bilutflykt till den närmaste storstaden Girona.


Girona har en imponerande katedral med ett kloster intill.Klostret upptäcker vi när vi går uppe på den gamla skyddsmuren - en kul grej för barnen att göra.Den som gillar den surrealistiska konstnären Salvador Dali, får göra en avstickare till Figueres där Dalímuseet finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar