fredag 31 juli 2015

Sommar i Skåne - Kivik på Österlen.

Semestertider i Skåne. När solen skiner och stranden i Lomma fylls med folk, då hoppar man i bilen och flyr till Österlen med många fina stränder och små byar att stanna i. En av mina favoriter är Kivik.

Skåne - Kivik - City Lover Reser

Stranden i själva Kivik är inget att ha, men bara en liten bit österut ligger Stenshuvud med sin fina strand. Här behöver man aldrig trängas med andra soldyrkare.


Skåne - City Lover Reser

Om man vill stanna i Kivik över natten,  checka in på Killegården - ett mysigt B&B som ligger på gångavstånd till Kiviks hamn.  En promenad genom Kiviks by rekommenderas. Staty av den skånska författaren Piraten


 Längs de pittoreska gatorna kommer man ner till hamnen.


I Kiviks hamn är ett besök på Buhres Fisk ett måste. Rökeriet brann ner för ett par år sedan men har öppnat på nytt.


Inne i butiken finns många goda saker för den som gillar fisk och skaldjur. En fet ål och några makrillfilléer brukar alltid följa med hem.


Buhres Fisk har en snabbserverings lucka om man vill ta en sillburgare men även en finare restaurang för den som vill tillbringa sommarkvällen med god mat och utsikt över havet.


Runtom Kivik finns äppelodlingar som brukar besökas på hösten. Stanna gärna på Kiviks Musteri för att provsmaka deras äppelmust eller få en guidad tur. 


På morgonen är det dags att checka ut från B&B, men först blir det en lång frukost i en underbar miljö.


Surdegsbrödet bakat av ägarinnan smakar så gott. Här skulle man sitta länge men magen har bara begränsat med utrymme.


Solen fortsätter att stråla och då får man ta ytterligare en sväng till stranden. Man vet aldrig hur länge värmen stannar i Skåne så det är bäst att passa på..... 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar