lördag 17 oktober 2015

Isla Mujeres - Mexiko

Den lilla ön Isla Mujeres utanför Cancun i Mexiko är en ö för den som bara vill vara. Vid den vackra stranden med lugnet och de romantiska solnedgångarna blir man av med stressen på några dagar.

Isla Mujeres - Mexiko

Det är lätt att komma hit från fastlandet. Ön ligger bara en kort resa (20 min) med färja från Puerto Juárez i Cancun. Ultramar katamaran trafikerar linje varje halvtimme och biljetten kostar 146 pesos (ca 75 kronor) tur och retur.

med båt från Cancun till Isla Mujeres

Efter att ha landat i Cancun, åkte vi direkt till ön. Isla Mujeres och Cancun är som dag och natt. Det var ett bra beslut att skippa turiststaden Cancun med de gigantiska hotellen och komma till den lilla charmiga ön.

Isla Mujeres i Mexiko

Den bästa stranden Playa Norte hittar man på norra delen av ön. Här är vattnet alldeles kristallklart och stranden långgrund vilket passar även familjer med småbarn.

playa Norte - Isla Mujeres-Mexiko

Sköna strandsängar, vit sand som inte bränner fötterna, skugga från palmer, och jag slåss av tanken: "Här vill jag stanna."

Isla Mujeres - Mexiko

Några meter bort ligger Zazil-ha strandbar där de blandar de godaste margaritas och även olika fruktdrinkar till barnen . 

Isla Mujeres - Mexiko

playa norte -Isla Mujeres - Mexiko

Vi stannar tills solen försvinner ner i Karibiska havet. Sedan går vi till öns centrum på jakt efter något att äta.

Isla Mujeres - Mexiko

Tröttnar man på att ligga på stranden, kan man hyra en golfbil och köra runt hela ön.

golfbilar på Isla Mujeres- Mexiko

Isla Mujeres som betyder "kvinnornas ö" är smal och avlång. En ö-rundtur tar oss förbi gator med färgglada hus.

Isla Mujeres- Mexiko

Isla Mujeres - Mexiko

Vi kikar in i öns kyrkogård och konstaterar att den verkligen är annorlunda. Så mycket färg och gåvor överallt.

kyrkogård på Isla Mujeres- Mexiko

Ett stopp vid Tortugranja där man föder upp havssköldpaddor som släpps ut i havet när de är tillräckligt stora för att överleva.

havssköldpaddor på Isla Mujeres

Till Isla Mujeres går det också att göra en dagsutflykt men då missar man de vackra kvällarna.

2 kommentarer:

  1. Vi ska bo i PDC 2v om ca 1 månad. Är det mer lönt och ta en natts boende på Isla de Mujeres så man har 2 heldagar där?:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det om ni vill se lite runt på ön och inte stressa för att hinna med sista båten till fastlandet. Från Playa Del Carmen tar det ändå lite tid att köra till hamnen utanför Cancun. Båtöverfarten däremot tar bara ca 20 minuten.

      Radera