lördag 24 oktober 2015

Louisiana och Malmö Live - höstens kulturupplevelser.

En trevlig utflykt från Köpenhamn går till Louisiana som är ett konstmuseum för modern konst. Lättast kommer man hit med tåg som stannar i Humblebek, alldeles i närheten av museet. 

Louisiana, Danmark


Louisiana ligger vackert vid havet och har ett stort grönområde med skulpturer och utsikt över sundet.

Louisiana - Danmark

Hit kan hela familjen komma och efter att ha tittat på utställningen kan man gå ut i parken, äta medhavd mat och barnen får springa av sig.

Louisiana - Danmark

Höstlovet närmar sig och varför inte ta barnen till Louisiana för att se Yayoi Kusamas utställning som tilltalar även barn. Här får de en konstupplevelse som är kul och annorlunda.


Vardagar är Louisiana öppet till kl 22 på kvällen, förutom måndagar när det är stängt. Helger kan det vara mycket folk och kö till de roliga spegelrummen, därför är vardag att föredra. Barn under 18 år går in gratis. 

Louisiana - Danmark

Det är speglar och färg och prickar överallt.


Kika i en box och hamna i en visuell oändlighetsvärld. 


Förutom den japanska konstnärinnas utställning pågår det flera andra utställningar, bland annat en som heter "Afrika". 


En annan kulturupplevelse i regionen får man på andra sidan Öresundsbron i Malmö. Här har nyligen det nya konserthuset Malmö Live öppnats.

Malmö konserthus

Malmö - Sweden

Även den som inte har tänkt sig att besöka en konsert kan njuta av ett glas vin i de sköna sofforna i loungen på nedre planen.

Malmö Live - Sweden

Förhoppningsvis kommer den nya konsertsalen med den utmärkta akustiken att locka till Malmö många världsartister.

Malmö Konserhus- Sweden

I pausen kan man ta hissen upp till skybaren som finns i Clarion hotellbyggnaden intill. Här uppe på 25 våningen får man utsikt över Öresundsbron och Turning Torso.

skybar i Malmö- Sverige

Gammalt möter nytt. 

Malmö Live - Sverige

Malmö Live ligger nära Malmö Centralstationen. En kort promenad längs kanalen och så är man framme vid stationen. Härifrån är det  20 minuter till Köpenhamns flygplats. 

Malmö - Sweden

Malmö Centralen - Sweden

1 kommentar:

  1. Vilken härlig reseblogg med fina bilder! Den ska det bli intressant att följa.

    Jag var på Louisiana för mycket länge sedan men minns det som en storslagen upplevelse. Kanske dags för ett återbesök! :)

    SvaraRadera