lördag 6 februari 2016

Att välja strand i Miami Beach.

Tillbaka hemma från Miami får jag återigen frågan om Miami's stränder.
Vilken del av Miami Beach skall man bo på - södra eller norra delen?

Florida - Miami Beach

Florida - Miami Beach

Efter att själv ha bott på tre olika ställen - söder vid 8th street, norrut vid 75th street och någonstans däremellan vid 54th street, kan jag ge följande resetips:

Bo antingen i South Beach som även kallas för Sobe och sträcker sig från södra spetsen upp till 24th street eller lite högre upp, i området som finns nära North Shore Park, från 65th till 77th street. Där mittemellan finns ont om restauranger.


Stranden är fin överallt och det finns badvakter med jämna mellanrum. Skillnaden ligger i priserna på boende och närheten till kvällsliv, restauranger och affärer.
Miami Beach

Välj SOUTH BEACH:

om du gillar att gå runt i staden kombinerat med stranden. Du har ingen hyrbil, vill vara på stranden dagtid och gå ut på kvällen.

stranden i Miami South Beach

För den som inte vill ligga på stranden hela tiden finns olika aktivitetsmöjligheter. Spela beachvolleyboll vid Lummus Park, strosa runt i Art Deco kvarteren och titta på alla fina hus eller ta en joggingrunda längs strandpromenaden.

Miami Beach - Lummus park

Miami Beach - Ocean Drive

Miami Beach

Miami Beach strandpromenad

På plussidan finns närheten till många restauranger samt shoppingen på Lincoln Road.

Miami Beach - Lincoln Road

Miami Beach - Lincoln Rd shopping

På minussidan - de höga priserna för boende. Det är svårt att hitta ett prisvärt boende i South Beach. De stora hotellkomplexen är dyra men det finns ofta pool och parkering.

Miami Beach

De mindre Art Deco hotellen är inte heller billiga, har ofta små rum och saknar parkering. Mitt tips är därför att söka boende på uthyrningssidorna som Airbnb och Homeaway där det finns en hel del lägenheter.

Florida - Miami South Beach

hotell i Miami Beach

Välj NORTH BEACH: 

om du har bil, vill hitta billigare boende och behöver inte ha så mycket "action" i närheten. Passar bra för en barnfamilj som dagtid vill vara på stranden eller åka på utflykter och på kvällen äta ute eller stanna "hemma".

 Miami beach - Florida

I området finns många restauranger och caféer samt en större Publix affär där man kan handla all mat.

strand i Florida- Miami north beach

Stranden är jättefin och även här finns en strandpromenad för den som vill jogga eller promenera med barnvagnen.

strand -Miami north beach

Jag kan rekommendera lägenhetshotellet Seaside hotel för den som föredrar att bada i havet istället för poolen. Stranden finns bara ett kvarter bort.

Florida - Miami Beach - lägenhetshotell

Rummen är stora, fräscha med två queensize sängar, en soffa och en liten köksdel - perfekt för en familj som kanske vill fixa egen frukost och lunch.

Lägenhetshotell i Miami Beach

familjerum Seaside hotell- Miami Beach

På andra sidan hotellet stannar bussen som tar er till South Beach (2 $) eller så kan ni hyra de blå cyklarna som finns längs hela Miami Beach. En halvtimme kostar 4 $ och det räcker för att cykla ner till Sobe.

cykla i Miami Beach


PS. Söker du efter andra resmål med fina stränder? 

Läs om våra jullovsresor till Mexiko och Thailand.


2 kommentarer:

  1. North Beach är helt klart min favorit. Efter att besökt Miami Beach 20-tal gånger och bott över hela ön, så har jag insett att North Beach har allt. Fler och fler turister som hamnat nere på South Beach tar sig till och med upp till North Beach på kvällarna numera för att barerna är mer genuina och prisvärda uppe på North Beach. Vill man ändå ner till South Beach (vilket man självklart inte skall missa om man är där för första gången, så är det lätt att ta doug ner för en stund), sedan kan ni åka tillbaka till North beach och inse hur bra ni har det. Jag hyr boende numera av www.miamitravel.se perfekt boende (radhus) till riktigt bra pris. Läget är också grymt!
    Avundas alla som har kvar denna pärla att upptäcka!

    SvaraRadera