fredag 19 februari 2016

En tur till Frankrikes sagoslott - Del 2.

Lika många fantastiska slott finner man öster om Tours.
Det pittoreska Amboise är väldigt populär bland turister. Dels för att staden ligger nära några av Frankrikes mest kända slott - Chenonceau, Cheverny och Chaumont. Dels för att Leonardo Da Vinci bodde och arbetade här i Amboise de två sista åren av sitt liv.


Chateau Amboise ser litet och pittoreskt ut när man är uppe men helt annorlunda nerifrån.Det är byggt på en höjd och skyddas av en jättehög mur.


Mittemot slottet  står det lilla St Hubert´s kapell som är Leonardo da Vincis sista viloplats.Italienare vallfärdar till Amboise för att besöka Leonardo Da Vincis grav.


Det här slottet är ett av dem som plundrades hårt men åter igen får man en finfin utsikt över Amboise och Loire.Chateau de Chenonceau som ligger söder om Amboise var det mest imponerande slott vi besökte. Det är även ett av de mest besökta slott i Frankrike, så räkna med mycket folk här.


Chenonceau ser ut som om det stigit ur vattnet eller som en bro över floden Le Cher.


För att komma till andra sidan floden fick man gå genom slottet. Den mest intressanta delen inne i slottsbyggnaden var köket i källaren.


Både slottet och den enorma trädgården har formats av flera mäktiga kvinnor i dåtidens Frankrike, bland dem Catherine de Medici.


Till Chenonceau slottet kom vi tillbaka även kvällstid för "promenade nocturne".


Den speciella lite kusliga stämningen förstärks av ljudeffekter och slottets skiftande belysning.


Så vacker spegelbild i det stilla vattnet.


Även parken är upplyst - allt är som gjort för en romantisk kvällspromenad.Mer om bilturen och boendet längs Loiredalen kan du läsa här.


1 kommentar:

  1. Älskar slottet med den färgglada trädgården!! :)

    SvaraRadera