lördag 16 juli 2016

Två sköna takbarer i Berlin....och en dissad.

Berlin lockar oss med sin historia, shopping och kulturliv. Men det är varmt och vi vill ta en paus från alla sevärdheter, och letar efter en beachbar. Efter lite surfande bestämmer vi oss för Deck5 som ska vara en av de högst belägna beachbarerna i Berlin.

Deck5 ligger lite utanför stadskärnan på taket av ett parkeringshus i Schönhauser Alle Arcaden shoppingcenter. Vi hittar den snabbt med hjälp av kartan från ställets hemsida.

Berlin beachbar Deck5

Så fort vi har kommit upp infinner känslan: Jaaaa, här vill jag stanna och njuta av sommarvädret. Sjunka ner i strandstolarna, sparka av skorna och låta fötterna känna sanden.

Takbarer i Berlin

Berlin beachbars

Solen skiner och värmen trycker på. Det är bara att traska över till baren och beställa något kallt att dricka.

 Berlin - Deck5


Vem kom på den briljanta idén om sanden uppe på ett parkeringshus? Strandkänslan gör att jag glömmer bort att vi befinner oss i en storstad.


Här uppe finns det gott om sittplatser i alla varianter.

Berlin beachbar

Berlin

Deck5 in Berlin

cool bar in Berlin

Den här baren är verkligen värt en omväg, särskilt på sommaren.

sommar i Berlin

En annan cool takbar som passar i alla väder hittade vi i Västberlin högst uppe på 25hours Hotel. Med expresshissen från den designade entrén kom vi direkt upp till Monkey Bar.

Berlin - Monkey bar

Berlin - Monkey Bar

Här uppe kan du sätta dig framför de stora panorama fönstren som vetter mot Berlin Zoo. Njut av din drink och spana efter orangutanger och andra djur.

Cool bar in Berlin


Eller sitt ute om du hellre vill det.

Utsikt från Monkey Bar i Berlin

Berlin -takbar

Park Inn Panorama Terrass är en takbar som skryter med sin fantastiska utsikt över staden med TV-tornet inkluderat men den blev en riktig besvikelse för mig. Hemsidans bild överensstämmer inte alls med verkligheten där ett skyddsnät gör att man får känslan av att befinna sig i en bur. Dessutom kostar det 4 euro bara för att komma in. Nä, det finns skönare platser att njuta av utsikten.

Berlin - the view from Park Inn

Berlin

Måste dock erkänna att det inte var något fel på den fantastiska solnedgången, och att min tonåring hade en helt annan uppfattning av stället.

Solnedgång i Berlin


2 kommentarer:

  1. Åh vilka fina foton! Den där baren med sand till fossingarna står absolut på listan över platser att besöka i Berlin. Har varit där för något år sedan men tyvärr missat detta smultronställe, så tusen tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Tack. Vi hade inte heller hittat dit om inte det hade varit så varmt.

    SvaraRadera