lördag 17 september 2016

På genomfart i Madrid - en dag utan sightseeing.

Hemresan från Baskien gick via Madrid. Det skulle bli varmt, jättevarmt tänkte jag före resan. Vi skulle vara mätta på sevärdheter och troligtvis inte orka gå runt i värmen, så hur skulle vi spendera det knappa dygnet i Spaniens huvudstad?

Boka ett hotell där man vill tillbringa lite tid? Ett hotell med takterrass och kanske pool? Satsa på annat än sightseeing - shoppa, museer, takbarer? Ta det lugnt och njuta av den sista semesterdagen? Ja, definitivt.

Vi checkade in oss på hotell Indigo - ett fräscht och centralt beläget hotell så att vi lätt kunde ta oss till flygplatsen med tunnelbana och även ha nära till shoppingen och kvällslivet med restaurangerna.

Madrid- hotel Indigo

Madrid - Hotel Indigo

hotel Indrigo i Madrid

Vi blev jättenöjda med hotellet som hade en liten takterrass, en jätteskön säng, Nespresso kaffemaskin på rummet och en riklig frukost på morgonen.Madrid


Efter att precis besökt Guggenheim museet i Bilbao strök vi museebesök och valde lite shopping istället. Smidigt när hotellet låg så att vi kunde droppa av våra fynd innan vi gick ut på en takbarsrunda.

Värmen hade lagt sig och vi skulle hitta en plats att chilla lite och se solen gå ner över Madrid.

Madrid

Först på tur var takterrassen på Hotel Iberostar Las Letras. Mysig, liten och med gröna växter men utsikten var sådär - lite svår att njuta av på grund av den höga barkanten.

Madrid - rooftopbar at hotel Iberostar Las Letras

Madrid


Tvärs över gatan låg det nyligen öppnade Hotel Vinci The Mint. Här uppe var terrassen större med sköna fåtöljer och en lite annorlunda designad bar.

Madrid - rooftopbar at Hotel Vincci the Mint


Vår favorit blev den tredje och sista takbaren vi besökte, nämligen  La Terraza uppe på taket av Hotel Room Mate Oscar. Med supergoda drinkar såg vi solen gå ner över Madrids takåsar. Plus för mycket plats och deras proffsiga bartenders. Minus för kvällens dyraste drinkar, dock fortfarande mycket billigare än i Sverige.


Madrid hotel Room Mate Oscar - La Terraza

Madrid - takbar på Hotel Room Mate Oscar


Madrids takbarer

Kvällen avslutades med en promenad till Plaza de Santa Ana och enkel men god mat på den rustika kvarterskrogen Fatigas Del Querer. Livligt, gott och prisvärt.

restaurang i Madrid

Kvarteren runt torget Plaza de Santa Ana är trevliga och sjuder av liv långt in på småtimmarna. Här finns ytterligare en av Madrids takbarer- terrassen uppe i den tjusiga Melia hotellet Madrid Reina Victoria.

Madrid - mysiga torget Santa Ana

Madrid by night

Mätta kom vi tillbaka till vårt hotell. En sista blick över det nattliga Madrid från hotellets terrass och sedan sov vi gott tills det blev en ny dag, en stärkande frukost och så småningom hemfärd.

Hotel Indigo i Madrid

Madrid by night

Madrid verkar ha så många coola hotell och takbarer är mitt intryck efter vår tur genom några av hotellens entréer. Hit vill jag komma tillbaka. Sedan finns alla Madrids sevärdheter och museer kvar att utforska.

Madrid hotel
Hotel Room Mate Oscar.Hotel Vinci The Mint


2 kommentarer:

  1. Har inte varit i Madrid, men gillar dina bilder och takbarerna! Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Tack! Det får bli en längre vistelse i Madrid i framtiden. Jag tror att staden har mycket att erbjuda.

    SvaraRadera