onsdag 5 oktober 2016

Tonåringens matfavoriter i Berlin.

Att resa med en ständigt hungrig och proteinjagande tonårskille innebär att maten blir en viktig del av resan. Tonårskillar är inte kända för att gilla långa middagar på någon "fancy" restaurang, utan när de blir hungriga vill de inte vänta på sin mat för länge. Min 16-åring är inget undantag. Under vår långweekend i Berlin blev det en hel del matstopp och även små turer upp till hotellets lounge där det fanns smått och gott för den hungriga resenären.

Kosmopolitiska Berlin är mer än currywurst och schnitzel. 

Testa de andra ländernas mat när du är i Berlin. Här listar jag några av tonåringens matfavoriter.

1. Favoriten -den vietnamesiska maten.
Sonen blev smått förtjust i den krispiga ankan som vi åt på ett par vietnamesiska restauranger.

Berlin - vietnamesisk mat

Runt hörnet från Hachesche Höfe hittade vi den asiatiska restaurangen Creasion där vi åt den godaste ankrätten Angry Duck - krispigt ankkött med ris och currysås toppad med finstrimlad chilli (11 euro).

asiatisk mat i Berlin

Några vårrullar till förrätt är inte heller fel.2. Klassikern - den turkiska maten.

Att äta kebab stod på sonens önskelista så det blev en billig lunch på snabbmatskedjan Fatih Servet som finns på en del av de stora varuhusen.

kebab i Berlin


3. Nykomlingen - den lettiska maten.

Som sanna patrioter skulle vi äta på den nyöppnade lettiska Lido. Det är en miniversion av snabbmatskedjan Lido som finns i Riga - ett försök att se hur affärerna går innan man expanderar. Lido finns på shoppingcentra Alexa vid Alexanderplatz och vid Checkpoint Charlie.

Berlin mat - Lido

Under fotbolls-VM hade de dessutom sänkt priser. Så här blev det både köttfärsbiff med stekt potatis och svampsås samt pannkakor.

Berlin food - Lido

Små smakprover på lettisk tranbärsdricka.


Pannkakor med kvarg och sylt för 1.90.Och schnitzel? Ju då, det blev även en schnitzelmiddag ute en varm sommarkväll men den hamnade sist på tonåringens topplista. Kanske var det inte den bästa schnitzeln som serverades på restaurangen Sophieneck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar