torsdag 3 november 2016

När vädret sviker i Miami - 5 upplevelser bortom stranden.

Om man har rest från det kalla vintervädret hemma till Florida som kallas för Sunshine State, är det lätt att bli besviken om solen lyser med sin frånvaro i Miami. Alla vykort och filmer från Miami Beach får en att tro att här skiner solen 365 dagar om året och för det mesta gör det också men inte alltid.

Miami Beach

Ibland är det soligt men alldeles för kallt för att ligga på stranden. Under vintermånaderna kan de kalla vindarna från norr dra lite längre söderut och nå även Florida. Ofta stannar det kalla vädret i några dagar för att sedan återgå till mer normala temperaturer. Floridaborna tycker bara att det är skönt med några svalare dagar men vad kan en besökare hitta på när strandvädret dröjer?

Miami Beach

Här kommer några tips på upplevelser bortom stranden.

UTFLYKT TILL NATUREN

Ta en tur till Everglades nationalpark. Hyr bil och kör ner till den enorma våtmarken som täcker stora delar av södra Florida. En sådan utflykt är perfekt för molnigare dagar.

Florida -Everglades nationalpark

Förutom de bullriga båtutflykterna (airboat tours) finns det möjlighet att ta en promenad längs stigar byggda på pålar i vattnet. Om man lämnar Miami och kör sydväst förbi Florida City mot Everglades kommer man till Royal Palm Visitor Center och där kan man gå Anhinga Trail.

Everglades - Anhinga trail

Everglades - Anhinga trail

Det var spännande att se hur fågeln skulle lösa problemet med den infångade fisken.

Everglades - Anhinga trail

Everglades


SHOPPING

Besök någon av de stora shoppingmallen, helst där det finns olika outlet-butiker.
Sawgrass Mills Shopping Mall är enorm och här kan man spendera en hel dag. Alla i familjen kan hitta något som passar dem.

shopping i Florida

Fynda nya skor på Converse Outlet Store och Nike Factory Store. Mycket bättre priser här än i en vanlig Nike butik i stan.


Köp doftande presenter eller små mjuka paket till alla tjejkompisar där hemma.


Spana in en ny bräda eller coola tillbehör.


Trött på shoppingen - gå och se en film på biografen eller häng med barnen på Rainforest Café.


När ni är lagom trötta och hungriga, ät en lunch på The Cheesecake Factory.

Shoppingmall i Florida

Från Miami till Sawgrass Mills som ligger väster om Fort Lauderdale tar det 45 minuter eller längre beroende på trafiken att köra. Det finns även shuttlebussar från de olika Miami Beach hotellen.
Här kan du se vilka märken och butiker som finns där.

Shoppa kan man också göra i stan. Ta en promenad längs Miami Beach shoppinggata Lincoln Road och titta in på Macy´s på 17th Street.

MOTIONERA

Jogga, promenera, cykla eller åk den nyinköpta brädan längs Miami Beach Boardwalk som sträcker sig från Lummus park i söder till 47th Street.

Miami Beach

Prova yoga i SoundScape parken som ligger precis intill Lincoln Road. Parken hör till den nya konsertbyggnaden New World Center. En gång i månaden kan man delta i ett yogapass i det fria och det är gratis.
Här finns tid och datum för Yoga Mornings.

Miami Beach - New World Center


KULTUR PÅ KVÄLLEN

En trevlig upplevelse är de gratis storskärmskonserter som visas en gång i månaden utanför New World Center. Ta med filt och picknick och njut av den vackra musiken i gott sällskap.
Här finns datum för WALLCAST konserter.

Miami har också ett väldigt stiligt opera-och konserthus. Adrienne Arsht Center består av flera byggnader för de olika föreställningarna som musikal, opera, dans med mera.

Miami opera

Miami opera

SE EN BASKETMATCH.

Ta dig över till Miami staden och besök delen närmast vattnet som heter Bayside. Alldeles i närheten finns den stora AmericanAirlines Arena som är hemarenan för basketlaget Miami Heat. Och basket är väldigt stort här i Miami. Biljetterna kostar från 50 $ till flera hundra dollar per styck.
Här kan du se när Miami Heat spelar matcher.

Miami - Baysida

basketarena i Miami

Bayside är också trevligt att bara promenera runt i, äta en glass eller ta en båttur.

Miami Baysida

Miami BaysidaPlanerar du en resa till Florida och Miami? Läs mina tidigare inlägg om bland annat:
5 smakupplevelser du inte bör missa i Florida.
Att välja strand  i Miami.
Naples - västkustens pärla.
Key West - halvvägs till Karibien.


PS Välkommen att gilla City Lover Reser på Facebook för fler tips om Florida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar