fredag 27 januari 2017

5 romantiska weekendstäder för alla hjärtans dag.

Februari är inte den populäraste månaden för en cityweekend. Det är mörkt och kallt i Europa och inte precis högtid för långa stadspromenader. Fast vänta... Det är ju nu som hotellpriserna är som lägst och du kan lyxa till med ett par nätter på ett finare hotell. Så passa på och överraska någon med en weekendresa på alla hjärtans dag.

Här är mina tips på städer i Europa som passar utmärkt för en romantisk weekendresa.

Paris 


Promenera längs Seine när gatubelysningen tänds och stanna vid de vackra broarna. Ta er till Montparnasse byggnaden, åk upp strax innan solen går ner och invänta solnedgången där uppe. En magiskt vacker vy över hela Paris med det upplysta Eiffeltornet i mitten.

romantik i Paris

Paris

tips för Alla hjärtans dag i Paris
utsikten från Montparnasse

Brygge 


Sagostaden Brygge upplevs bäst när alla dagsturister har lämnat staden. Våfflor med jordgubbar till fika, revbensspjäll med belgisk öl till middag, en kvällspromenad längs kanalerna sedan mys med bubbel och inhandlad choklad.

romantisk promenad i Brygge


tips på Alla hjärtans dag i Brygge

Budapest 


I Budapest kan du lyxa till och ta in på ett riktigt bra hotell utan att ruinera dig. Gå på spa eller opera. Drick ett glas bubbel på Café New York och förflyttas hundra år tillbaka i tiden.

Budapest

tips för Alla hjärtans dag i Budapest
Café New York 

Riga 


Ytterligare en stad där du kan få mycket för pengarna. Strosa runt i Gamla stan, ät på någon av de prisvärda restaurangerna och gå på spa.

Riga


tips för Alla hjärtans dag i Riga

Amsterdam 


Min favorit Amsterdam har allt för en lyckad romantisk helg. Många mysiga hotell och restauranger. Kanaler med de pittoreska husen som kvällstid speglar sig i vattnet. Besök det vackra Art Deco Café Americain för afternoon tea eller ta en drink på W Lounge.

Tips för Alla hjärtans dag i Amsterdam

Romantisk storstad i Europa

Romantiska promenader i Amsterdam

Café Americain 
takbar i Amsterdam
W Lounge Amsterdam

7 kommentarer:

 1. Kul att läsa. Ja, vad gör egentligen en stad romantisk? Att den är vacker och att det finns härliga restauranger med utsikt där man kan sitta och mysa kanske? Ska fundera lite på vad jag har för lista...

  SvaraRadera
 2. Ja, gör din lista. Det blir roligt att läsa.

  SvaraRadera
 3. Rigtig god liste - meget romantiske byer. Har dog været i Flandern men nåede ikke Brugge men har set og læst meget om byen. Den skulle være meget smuk så den må på listen næste gang turen går til Belgien.

  /Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att på sommaren är Brygge en väldigt vacker stad. Vi åkte aldrig båt på kanalerna - det kändes för kallt men det är något jag hade gjort på sommaren. Även gjort lite utflykter till några slott som ligger nära Brygge.

   Radera
  2. Kan tänka mig att på sommaren är Brygge en väldigt vacker stad. Vi åkte aldrig båt på kanalerna - det kändes för kallt men det är något jag hade gjort på sommaren. Även gjort lite utflykter till några slott som ligger nära Brygge.

   Radera
 4. Takk for gode storbytips!

  SvaraRadera
 5. Amsterdam är verkligen min favorit av dom städerna :) Är något speciellt med att strosa längs med alla kanaler och små söta broar:)

  SvaraRadera