fredag 24 februari 2017

Amsterdam - marknader och shoppingtips.

Vad skall man köpa i Amsterdam? - undrar den som gillar att shoppa.

Amsterdam är känt för sin flytande blomstermarknad och många turister köper hem tulpanlökar.

marknader i AmsterdamVisst är denna blomstermarknad imponerande och ett måste för alla trädgårdsfantaster precis som ett besök på Keukenhof-parken om man besöker Amsterdam på våren.
Men vi andra som inte vill köpa tulpanlökar utan är kanske intresserade av en vanlig marknad eller loppis?

Då skall man gå till Noordermarkt vid Prinsengracht. Det är här som Amsterdamborna handlar bröd, korv och ost, svamp, pajer och en bukett färska tulpaner.

market in Amsterdam


Varje lördag mellan 9 och 15 är den på plats utanför Noordenkirk i den mysiga stadsdelen Jordaan och består av en bondemarknad och en loppmarknad.

Här är det ekologiskt, närodlat och nyttigt som gäller.Smaka de olika ostsorterna eller köp ett glas färskpressad blodapelsinjuice. Så gott!


Hem kan man köpa de goda holländska honungskakorna som stroopwafel, roliga stämplar eller varför inte den där goda osten du smakade istället för att handla den i en turistbutik.
Vädret i Amsterdam under vårt besök var så fantastiskt fint att det kändes inte aktuellt med shopping men här är ändå några tips till den som gillar shopping:

I Love Vintage - en underbar liten butik som har en kollektion damkläder i vintage stil. 
Den låg nära Jackie O Bed&Breakfast som vi bodde på och jag upptäckte butiken efter att ha ätit pannkakor på The Pancake Bakery på Prinsengracht.

shopping i Amsterdam

För tonåringen är New York butiken Abercrombie & Fitch alltid ett säkert kort. Sätt dig (om du är föräldern) i en av de sköna sofforna de brukar ha i butiken och låt din unga fashionista att njuta av en stunds shopping.

shopping in AmsterdamUnder vår stadspromenad lade vi märke till att Amsterdam har många roliga butiker för alla slags produkter man kan tänka sig.
PS Välkommen att gilla den här bloggen på Facebook för fler shoppingtips och Amsterdam-tips.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar