måndag 5 juni 2017

5 vackra slottsutflykter på Sveriges nationaldag.

I morgon är det Sveriges nationaldag. Dagen till ära tipsar jag om 5 skånska slott för dig som vill fira dagen med en slottsutflykt.

topp 10 slott i Sverige


Sofiero slott och slottsträdgård - i Helsingborg.

Själv besökte jag slottsträdgården senast förra veckan när rhododendron stod i full blom. Det är fortfarande inte för sent att uppleva det så passa på och besök den vackra trädgården. Glöm ej att packa en matkorg - det finns gott om plats för en picknick i det gröna. Läs mer HÄR.

Vackraste slottsträdgård i SkåneSveriges vackraste trädgårdar


Örenäs slott - norr om Landskrona.

Slottet har ingen tjusig trädgård men utsikten från omgivningar mot ön Ven är fantastisk. Slottet ligger på höjden ovanför det lilla fiskeläget Ålabodarna. Ta en promenad eller slå dig ner på slottsterrassen med ett glas bubbel dagen till ära. Om vädret tillåter gå ner till stranden och ha picknick där.

Vill du slå på stort, ta en övernattning med middag och frukost på slottet. Det finns fortfarande lediga rum både på slottet och i närliggande hotellbyggnaden. Läs mer HÄR.

Övernatta på ett slott i Skåne


Castles in Skåne -SwedenTrollenäs slott - utanför Eslöv.

Slottet med sin intressanta historia är privatägt och därmed inte öppet för allmänheten förutom några enstaka visningar som måste bokas i förväg. Men den stora slottsparken är öppen varje dag.
Kika in i den riktigt gamla lilla medeltida kyrkan intill slottet som brukar vara öppen under sommarmånaderna. Promenera och fika på det mysiga caféet Borgstugan. Läs mer HÄR. 

utflykter i Skåne - Sverige


sevärda slott i södra Sverige


Svaneholms slott - utanför Skurup.

Slottet som ligger vackert vid Svaneholmssjön är öppet för allmänheten. Här hålls utställningar och konserter. Promenera runt sjön, fika på slottscaféet eller ha picknick i gröningen.
Läs mer HÄR.

tips på slott i Skåne


Torups slott - öster om Malmö.

Slottet är omgiven av den fantastiska bokskogen och inbjuder till vandringar för hela familjen. Om utflykten till Torups slott har jag skrivit tidigare och du kan läsa om det HÄR. 

vackra slott i Skåne


Välkommen att följa den här bloggen på Facebook för fler tips och reseberättelser.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar