onsdag 28 juni 2017

Bali - Ubud och Green Field Hotel.

När vi reste till Bali, blev Ubud vår utgångspunkt för utforskandet av ön. 
Det var verkligen inte lätt att välja mellan att bo i Ubud eller vid kusten men någonstans i minnet hade en berest väninnas ord "till Bali reser man inte för stränderna" fastnat. 


bäst av Bali

Efter ett par vilodagar i Sanur förflyttade vi oss inåt landet till Ubud som kallas för Balis andliga hjärta. Vi skulle ju uppleva öns kulturarv och Ubud kändes som en bra plats att utgå ifrån.

bra hotell i Ubud

I Ubud bodde vi på Green Field Hotel. Det visade sig vara ett mycket bra val. Ett jättefint och lugnt ställe med stora rum, en vacker utsikt och ett promenadavstånd till restauranger och supermarket. Det fanns rum i olika prisklasser - enklare och lyxigare, nära poolen eller med utsikt mot risfält. Vi valde det sistnämnda. Att boka på Booking.com var billigare än direkt med hotellet.
Hotellområdet bestod av bungalows i två våningar och två pooler. 

barnvänligt hotell i Ubud

hotell med pool i Ubud

Skönt att ta ett kvällsdopp i den varma saltvattenpoolen.

hotell med utsikt i Ubud

Varje morgon åt vi frukost med den här utsikten. Sedan gick vi till hotellets parkering där vår chaufför väntade på att ta oss på en guidad tur till Balis berömda tempel och andra sevärdheter.Hotellet hade också gratis shuttle som körde gästerna inom Ubud. När man ville hem var det bara att gå in på det närmaste caféet och ringa dem för att bli upphämtad. Vi använde oss av den här gratistransporten när vi skulle se en balinesisk dansföreställning.


Ubud - vad göra på kvällen?

Vad tyckte vi om Ubud? Var det överturistat? Både ja och nej.

Runt de två huvudgatorna var det mycket liv och dagtid kom bussturisterna för att se palatset och ta selfies med aporna i The Sacred Monkey Forest. Men om man bodde lite avsides som vi gjorde, märkte man inte så mycket av turistlivet.


Det bästa med Ubud är att det ligger naturskönt omgivet av de gröna risfälten. Till fots eller på cykel kan du utforska omgivningarna. Vi gick den 2 km långa Campuhan Ridge Walk och väntade ut en regnskur på Karsa Kafe.

promenad i Ubud - Bali


fika i Ubud


För den som gillar yoga är Ubud den rätta platsen att tillbringa sin semester. Passa på att ta några dagar detox.


Ubud har också gott om restauranger, enkla warungs och caféer. Många av dem serverar goda hälsodrinkar. Indonesisk mat är dock inget vidare enligt mig. Bäst gillade vi rijsttafel och de vegetariska rätterna.


Något som vi hade hört om Ubud och som verkligen stämde var gatornas dåliga skick. Här var det inte läge att titta på byggnaderna utan blicken var man tvungen att rikta ner för att inte ramla in i något hål. Bra skor och en ficklampa rekommenderas, särskilt kvällstid.

Ubud - varningar

För den som reser under regnperioden är det bra att veta att Ubud ligger närmare bergen och det innebär att här regnar det oftare än vid kusten. Vi reste i mars och det kom alltid regn på eftermiddagarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar