onsdag 21 juni 2017

Två gröna oaser i Singapore.

I en miljonstad som Singapore är gröna oaser ett välkommet inslag. Här tipsar jag om två helt skilda trädgårdar som finns bland topp 10 sevärdheter i Singapore.


vackra trädgårdar i Singapore

Singapores botaniska trädgård  är en klassisk underbar grön oas. Lite som Central Park i New York dit stadsborna söker sig på helgerna för att strosa runt och koppla av efter en intensiv arbetsvecka. Parken är gratis (förutom en mindre trädgård med orkidéer) och ligger väster om stadskärna. Det är enkelt att komma hit med tunnelbana (blå linje till Botanic Gardens). Området är stort och det finns gott om plats för alla.
Botaniska trädgården i Singapore

Så här växer "Lady Finger" bananer - de små söta bananerna som serverades till frukost på vårt hotell.

hur växer minibananer?

Den vackra blomman visade sig vara ingefära.

ingefärablomma

Här och där prasslar det i buskarna - det är varaner som letar efter föda bland löven.

Singapore och djur


Gardens by the Bay är en futuristisk park med gigantiska avatar träd, en skywalk och två trädgårdspaviljonger. Promenaden uppe i träden och de inglasade trädgårdarna Flower Dome och Cloud Forest har inträde men den övriga parken är gratis att promenera runt. Innovativt och futuristiskt men ganska dyrt och enligt mig inte  riktigt prisvärt.

topp 10 sevärdheter i Singapore

trädgårdar i Singapore

I Flower Dome flockades asiatiska turister kring tulpaner och andra växter från Europa. Hit ska man inte gå om man har besökt Keukenhof tulpanträdgården i Amsterdam.

tulips in Singapore


Däremot är det häftigt att besöka Gardens by the Bay på kvällen när de stora träden lyses upp i en ljusshow ackompanjerad av musik. Sätt dig under ett av träden och njut av upplevelsen. Dessutom är den gratis.


kvällsupplevelser i Singapore


Städer med gröna oaser hittar man även på närmare håll - i Europa. Här kan du läsa om mina tips för dig som gillar storstäder och promenader i parker.


PS Välkommen att gilla den här bloggen på Facebook för fler tips om Singapore.
2 kommentarer:

  1. Jag ÄLSKADE Gardens by the bay! Vilken park

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det häftigt. En stor skillnad mot hur det såg ut där för 27 år sedan.

    SvaraRadera