fredag 11 augusti 2017

Singapore - Mina bästa tips för Chinatown.

Det är inte det första Chinatown jag besöker. New York, Kuala Lumpur, London, San Francisco - alla har ett men Singapores Chinatown är riktigt stort och precis som allt annat i den glassiga staden, är det mer polerat än de andra. Här är några saker som du kan se och göra där.


Chinatown i Singapore

1. Mitt allra bästa tips för Chinatown är den något annorlunda takpromenaden uppe på 50:våningen i ett megastort bostadshus. Du hittar det sammanlänkade höghuset på kartan under namnet The Pinnacle.

annorlunda sak att göra i Singapore

udda sevärdhet i Singapore

Så här gör du:

Köp ett vanligt tunnelbanekort ez-link exempelvis på 7eleven.
Leta upp byggnaden 1G  och gå till hissen på plan 1. Fråga dig fram. Om inte kortläsaren fungerar finns personal som tar betalt de 6 SGD som det kostar att åka upp.

Väl uppe kan du ta en promenad från byggnad A till G eller bara chilla på en av stolarna och se solen gå ner. Ett spännande bostadsprojekt och den bästa utsikten i Singapore för en billig peng.

Dolda pärlor i Singapore


lekplatser i Singapore
En lekplats - klätterställning
Bästa lågbudget-utsikt i Singapore

Observera att Sky Bridge är öppet endast till 21.30 och att kortet gäller bara i samma gate när man ska åka ner.  Kom ihåg bokstaven och dra inte kortet i någon annan gate - det fungerar bara 2 gånger!


2. Gå vilse i de trendiga kvarteren runt Ann Siang Hill. Gator som Club Street, Amoy Street har fina små pastellfärgade kolonialhus, caféer och klubbar.

pastellfärgade hus i Singapore

Mysiga gator i Singapore.

colorfull house in Singapore

3. Se Thiang Hock Keng tempel som är ett sevärt taoist-tempel.
Den som gillar väggmålningar kan kolla templets baksida.

Kinesisk tempel med väggmålning i Singapore

4. Ät på mattorg - hawkers center. Billigt och gott på Maxwell Food Center, lite dyrare på Lau Pa Sat eller Telok Ayer Market som det också heter. Ligger i en historisk byggnad.

Billigt och god mat i Singapore
PS Välkommen att gilla den här bloggen på Facebook för fler tips och reseberättelser.1 kommentar:

  1. Den er meget fin og anderledes den Chinatown i Singapore og sikke nogle dejlige billeder. Tak fordi du tog mig en tur tilbage;-)
    Annette

    SvaraRadera