söndag 18 mars 2018

Två hotellbarer i New York - gammal lyx och stilren nykomling.

New York är kontrasternas stad.
Vi har åkt ner till Downtown för att äntligen se Calatravas skapelse Oculus. Ena stunden vandrar vi runt i finanskvarteren med skyskrapor av glasfasader där banktjänstemän skyndar sig till sina jobb med en kaffemugg i handen. Andra stunden befinner vi oss i atmosfären från förra sekelskiftet.Januari kylan tvingar oss att söka värme och vi öppnar dörren till den historiska skyskrapan - nyligen renoverade The Beekman building.
Borta är ljuden och stressen. Här sitter de som inte har bråttom, omgivna av varma färger, konst på väggarna och interiören med originaldetaljer.Beekman byggnaden är varsamt renoverad och tillhör ett av Thomson lyxhotellen. Det här är inte ett hotell för den vanliga turisten men lobbyn med den vackra viktorianska atrium och baren är öppen för alla, inte minst för dig som uppskattar vacker arkitektur och design.


Här kan du flanera in på morgonen efter den tidiga promenaden över Brooklyn bron i soluppgången, värma dig med en kopp kaffe och insupa de svunna tiders lyx.


En annan dag är vi på väg tillbaka från den enkla thailändska restaurangen Lovely Day nere i Lower East Side/ Soho.


Den här delen av Manhattan har inga skyskrapor utan mest gamla byggnader med den karakteristiska brandtrappan utanför men på senare tid har en del nya byggnader dykt upp här.


På gränsen mellan LES och Soho nära The New Museum har ett nytt hotell The Public öppnats med ett takbar som vi måste testa. Solen är på väg ner denna kyliga vinterdag och vi vill förstås hinna se solnedgången.


Vi åker den häftiga rulltrappan upp och hamnar i en värld av stilren minimalism.


Takbaren The Roof har precis öppnat för kvällen och det finns gott om lediga platser. Det är stort och svart med enstaka blå ljusslingor. Jag gillar den direkt. Med baren i mitten och de stora panorama fönstren utstrålar stället en avskalad lyx - lika sofistikerad som klädstilen hos de framgångsrika unga New York-borna.


Den här mysiga delen av takbaren  kommer troligtvis öppnas upp till sommarmånaderna. 


Man har dessutom markerat framtidens tänk genom att inreda könsneutrala toaletter. Här finns inga damernas eller herrarnas utan ett unisexrum, designat så att man kan tvätta händerna med panoramautsikt framför sig.


Så går solen ner medan vi smuttar på våra margaritas med chili.

Utsikten från unisex toaletterna:

HÄR kan du läsa om min senaste mor-dotter resa till New York och

HÄR om resan vi gjorde för 5 år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar