lördag 14 april 2018

Comosjön - skönheten i norra Italien.

Comosjön måste vara en av Europas vackraste sjöar, kanske till om med världens? Ändå besöker de flesta som reser till norra Italien den större Gardasjön. 
Gardasjön är populär bland barnfamiljer och husvagnsturister. Comosjön har mer exklusiv karaktär och är omtyckt av de rika amerikanska och asiatiska resenärerna. Det sägs att hit kommer de stora kändisarna för att tillbringa någon vecka varje år i ett av de renoverade "palazzos".

romantisk resmål i Europa- Comosjön


Grand Hotel Tremezzo

Efter att ha färdats med tåg genom det sagolikt vackra Schweiz hoppar vi av i Varenna och skyndar oss ner till hamnen för att invänta båten som ska ta oss över till Bellagio. Solen är på väg ner.


Innan det blir mörkt installerar vi oss på det sympatiska pensionatet Miralago Bed & Breakfast som ligger lite längre bort från Bellagios hamn i Pescallo.Nästa dag vaknar vi till en underbar utsikt och efter frukosten är vi redo att upptäcka Bellagio.


Mysiga Pescallo.Dagarna spenderas med att strosa runt i Bellagio, besöka Villa Melzi trädgården, äta pizza och så klart glass.

Bellagio


Villa Melzi med parkenPå eftermiddagen sitter vi med var sitt Aperol Spritz som är Italiens drink nr 1 och spanar in folklivet.


Efter ett par dagar flyttar vi till Bellagios centrum för att bo några nätter nära hamnen. Här är priserna helt andra. Vårt hotell Florence visar sig vara ett förtjusande litet hotell som är varsamt renoverat och har ett suveränt läge.

Vi kan inte heller klaga på utsikten från vårt rum.Från hamnen i Bellagio tar vi båten till de andra byarna som finns på båda sidor av Comosjön. Alla med sin charm, alla lika vackra. Det är svårt att låta bli att bli förälskad i den här platsen.

Varenna

MenaggioDet är slutet av juli men här vid Comosjön som ligger vid alpernas fötter är klimatet lite svalare och vi slipper svettas när vi går på upptäcktsfärd i de vackra omgivningarna.

Tremezzo


När man befinner sig på en sjö omgiven av bergen får man vara lite smart om man vill få ut mest av solen. Både Varenna och Bellagio ligger bra till för att njuta av eftermiddagssolen på någon av uteserveringarna medan byarna på sjöns västra sida blir skuggiga tidigt på eftermiddagen och passar bättre för förmiddagsbesöket.

VarennaComosjön kan man också besöka från Milano som en dagsutflykt.

Läs också om Tips på saker att se och göra i Comosjön.3 kommentarer:

  1. Otroligt vackert! Det kommer att bli en tripp dit för oss också så småningom.

    SvaraRadera
  2. Så vackra miljöer! Dina fina foton fick mig att lägga till dessa platser på "önskelistan" av semestermål. Bra att du ger tips om hotell/pensionat likaväl som bästa platserna för att få solchanser. Bokar du allt hemifrån? Tips på någon bra sida för det?

    SvaraRadera
  3. Ja, jag bokar allt själv. Angående boende brukar jag kolla på Booking.com och Hotels.com vad de har för boende i det området jag vill bo. Hittar jag något som passar läges-och prismässigt, söker jag hotellets egen hemsida och jämför priset. Innan jag bokar tar jag alltid en titt på hur hotellrummet ser ut i resenärers bilder på Tripadvisor.

    SvaraRadera