söndag 20 maj 2018

8 spännande festivaler - City Lover tipsar

Det råder feststämning i Lund. Solen skiner, kastanjeträd och syren blommar, staden är fylld med folk och stämningen är på topp. Det är studenternas högtid - Lundakarnevalen.På karnevalsområdet finns något för alla - stor som liten.


Alltid kul att se på karnevalståget.

När Lundakarnevalen pågår för fullt kom jag att tänka på alla andra festivaler som jag har varit med. Somliga har varit planerade, andra - inte. 
Här är några spännande festivaler jag har upplevt utomlands:

Thaipusam i Kuala Lumpur


En religiös festival i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Läs om den HÄR.Karnevalen i Nice.


Under två veckor i februari är det karnevalsstämning i Nice. Vi fick uppleva den under min och dotters sportlovsresa till Nice. Läs om den HÄR.Nyepi dag - balinesiska nyårsfirandet.


Ett annorlunda nyårsfirande som överraskar många turister med sina strikta regler.
HÄR är våra intryck från Bali och Nyepi dagen. Art Deco weekend i Miami.


Ett roligt event i Miami som varje januari anordnas på Ocean Drive i South Beach. Något för den som älskar veteranbilar.
Läs mer HÄR.
Halloween i New York.


Under vår höstlovsresa till New York var vi med om Halloweenfirandet där. Spooky dekorationer i staden, Halloween-brunch och Halloween-paraden.
Lär mer om Halloween i New York HÄR.Salzburger Festspiele.


Den världsberömda musikfestivalen för klassisk musik pågår under juli och augusti i Salzburg. Mer info hittar du HÄR.
Läs om vår resa till Salzburg HÄR.Sång-och dansfestival i Riga.


Till sommaren kommer jag efter många års uppehåll själv delta i den stora Sång-och dansfestivalen som vart femte år anordnas i Lettlands huvudstad Riga. I år kommer den vara extra festlig i samband med att Lettland firar sitt 100-års jubileum.

Bilden lånad av Dziesmu un deju svetki.


Lettland har långa traditioner av körsång och folkdans. Sången har räddat det lettiska språket från att dö ut under den sovjetiska ockupationen.
Under en vecka i juli kommer kör-,dans-och folkmusikgrupper (sammanlagt ca 30 000 deltagare) sammanstråla i Riga för att tävla i körsång, uppträda i parker och slutligen enas i en gemensam sång under den spektakulära avslutningskonserten.
Känslan att sjunga i en 17 000-mannakör går inte att beskriva.

HÄR finns mer att läsa om årets festival.


Bilden lånad av Dziesmu un deju svetki,Gillar du som jag att uppleva något utöver den vanliga sightseeingen?  Ett kulturevenemang eller en festival? Då är mitt råd: sök på "What´s on in..." när du planerar din nästa resa. Resmålets officiella turistbyrå brukar också ha aktuell information om vad som är på gång.


Välkommen att följa bloggen på Facebook!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar