lördag 16 juni 2018

Tips på saker att se och göra i Comosjön.

Vad finns det att se och göra i den vackra Comosjön?
Egentligen räcker det med att bara promenera och sedan slå sig ner vid vattnet eller på en uteservering och försöka ta in det vackra, men för den som vill göra annat finns det båtturer, villor med trädgårdar att besöka samt möjligheter till vandring.


Här är vad vi gjorde när vi besökte Comosjön förra sommaren:

Varenna.

Det är här tåget stannar när man anländer till Comosjön. Byn är liten men väldigt pittoresk och det är underbart att sitta i kvällssolen på någon uteservering intill vattnet.
I Varenna kan du promenera uppför kullen eller söderut mot Villa Monastero som är omgiven av en botanisk trädgård.Menaggio - en annan pittoresk by.

vackraste byar i Comosjön


Bellagio

Under vår resa till Comosjön valde vi Bellagio som utgångspunkt. Här finns ett par villor med trädgårdar som är öppna för besökare.
Villa Melzi ligger naturskönt omgiven av den gröna trädgården med vacker utsikt mot sjön.


var ska man bo i Comosjön

Vandra 

För den som vill vandra i omgivningarna men saknar bil går det bra att ta den lokala bussen upp till Ghisallo och Piano Rancio.


Vår vandringstur här blev inte så lyckad då vi var dåligt förberedda och hade missat att hämta en karta från turistbyrån nere i Bellagio. Efter att ha gått fel stig gav vi upp och tittade istället in i det märkliga kapellet Madonna del Ghisallo.
Hit vallfärdar cyklister för att besöka den lilla kyrkan där pokaler och andra minnessaker från de stora cykelstjärnorna finns samlade.


Vandra romarnas väg - Greenway del lago.

"Den gröna vägen" är en lättare vandring som går längs Comosjöns västra sida och bjuder på vackra vyer. Den här gången gick vi inte vilse.

Vi startade med att ta båten till Cadenabbia och promenera till Tremezzo där det finns ytterligare ett palazzo Villa Carlotte. Inne i villan fanns det inte så mycket att se men vi tog en runda i trädgården och njöt av utsikten.


Efteråt fortsatte vi längs sjökanten förbi den maffiga Grand Hotel Tremezzo och följde romarnas stig till Lenno. Stigen fortsätter ännu längre men vi nöjde oss där och tog båten tillbaka till Bellagio.

Efter ett tag svängde stigen bort från sjön.


Vägen som ledde förbi kyrkan hade dekorerats inför barndop.
Åka båt

Skippa dyra båtutflykter. Köp istället 1-dags biljett och åk hur mycket du vill. Åk med båten hela vägen ner till Como och tillbaka eller välj ut några byar och besök dem.
Biljettpriser är enligt olika zoner. Förutom 1-dagsbiljett, finns även flerdagars biljetter. 
HÄR finns mina två tips på hotell i Bellagio. 

Några användbara sidor:
Bellagio turistinfo:
Bra sida om båttrafik:
1 kommentar:

  1. Fint! Vi gjorde ju Garda förra sommaren och är nu väldigt sugna på fler italienska sjöar.

    SvaraRadera